Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SU i BUZ

Umirovljeničke udruge kritizirale vladajuću koaliciju

\'20.11.2011.,  Zagreb - Lazar Grujic na konferenciji za medije Ljube Jurcica.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL\'
Davor Višnjić/PIXSELL
22.05.2012.
u 12:40

Kažu i kako su u Nacionalnom vijeću bili zastupljeni svi koji su željeli dati svoj doprinos umirovljeničkom boljitku, a jedini koji je odbio sudjelovati bio je HSU

Kakvu to poruku umirovljenicima šalje Kukuriku koalicija i ministar rada i mirovinskog sudstava Mirando Mrsić kada bez ikakvog objašnjenja najavljuju osnivanje „novog“ Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe, pitaju se u otvorenom pismu iz Stranke umirovljenika i Bloka umirovljenici zajedno koje potpisuje njihov koordinator Lazar Grujić.

Ističu kako ih sama najava ministra Mrsića ne čudi jer u njoj jasno iščitavaju nakanu Kukuriku koalicije, posebno HSU-a koji mora odraditi prljavi poltronski posao s ciljem da se iz Nacionalnog vijeća isključe njegovi pokretači i osnivači, odnosno Stanka umirovljenika i Blok umirovljenici zajedno. Kažu i kako su u Nacionalnom vijeću bili zastupljeni svi koji su željeli dati svoj doprinos umirovljeničkom boljitku, a jedini koji je odbio sudjelovati bio je HSU, odnosno Silvano Hrelja.

"Ipak umirovljenici nisu zaboravili da je Nacionalno vijeće u samo nekoliko mjeseci svoga djelovanja uspjelo napraviti ono što HSU nije ni u dva mandata. Tako je donesena odluka da se od 1. siječnja 2012. neće produžiti odluka o zamrzavanju mirovina, zatim da se svim umirovljenicima s mirovinom do 3200 kuna, odnosno za njih gotovo 850 tisuća krajem 2012. isplati jednokratna pomoć u visini od 150 kuna, pa tako i dodatak na mirovinu od otprilike 350 kuna za oko 300 tisuća umirovljenika ide u samu osnovicu za izračun mirovine, i na kraju odlučeno je da svi koji idu u mirovinu mogu izvršiti povrat uplaćenih sredstava iz drugog stupa u prvi.

SU i BUZ  svakako će i dalje nastaviti borbu za prava umirovljenika, a vodstvu MUH-a i HSU-a ostavljamo na savjesti njihov rad, kao i očitu „želju“ da budu glasni kao i prethodnih pola godine. Nismo čuli da su i jednu jedinu riječ prozborili u korist umirovljenika, pa čak ni nakon niza Vladinih odluka koje su značajno srozale standard umirovljenika, počevši od povećanja cijena naftnih derivata, pa do povećanja cijena vode, struje, plina, prijevoza i niza prehrambenih proizvoda", navode iz SU-a i BUZ-a.

 

Komentara 13

VE
vero
14:00 22.05.2012.

E moj Lazare ! Lako vama dobrostojećim penzionerima tzv. 100% invalidima \"zastupati\" one jadne penzionere sa 1.500 kn mirovine koji kopaju po kontjnerima ili još rade uz sve nedaće i bolesti. Oni nemaju nažalost nikakvog zastupnika. G. Hrelja izgleda \"ko"ko od brda odvaljen\", zdrav, jak , mlad, mogao bio on na baušteli još do 70.g. raditi, a ne tikve saditi u Saboru. Naravno, sadi ih za svoj džep. Oj, hrvatska mati nemoj nas gledati, jadni smo ti svi !

BB
brle brkić
15:11 22.05.2012.

To vam je tako u demokraciji uzmi od radnika i daj neradniku da dobiješ pokoji politički poen.

HO
horacio
13:48 22.05.2012.

Pa neznam koga Grujić, 100% invalid, s preko 6200 kn mirovine od Rubala, može predstavljati i kome on može nešto prigovoriti :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije