Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆNI POKLON

Umirovljenici ljuti na grad Rijeku: Satima su čekali na hladnoći za 300 kuna

Foto: HRT
1/3
11.01.2021.
u 17:45

Pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković navela je kako joj je žao jer shvaća kako je riječ o starijim ljudima.

Riječki umirovljenici satima su čekali u redu na hladnoći ispred gradske uprave kako bi ostvarili pravo na božićni poklon-bon od 300 kuna. Mnogi su odustali jer su, kako kažu, prestari za čekanje, a ne znaju se koristiti e-poštom. 

Naime, umirovljenici koji imaju mirovinu između 1.700 i 2.500 kuna, poklon bon od Grada Rijeke mogu dobiti ako, uz ostalo, prilože i potvrde o prihodima svih članova kućanstva, piše HRT. 

- Svojih 15 godina nisam tražila njihove izvode primanja niti pitala, kaže jedna umirovljenica, a jedan umirovljenik čekao je šest sati pa se morao vratiti. Njemu je nedostajao papir sa Zavoda 62-godišnju suprugu koja je kaže "bliže grobu nego poslu".

Foto: HRT

- Ja sam žena invalid, susjeda će probati e-mailom. Ako ide ide, ako ne - neka im bude za uspomenu - ispričala je jedna umirovljenica. Zbog takvog ponašanja, brojni umirovljenici požalili su se gradskoj upravi, ali i Tužibabi radija Rijeka. 

Pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković navela je kako joj je žao jer shvaća kako je riječ o starijim ljudima. 

- Mi im sugeriramo da to obave uz pomoć mlađih članova obitelji ili prijatelja, ili svoje dokumente dostave mailom ili poštom, kaže Mušković. 

Iako je u Rijeci procedura otežala umirovljenicima pristup bonovima, Crikvenica je pak omogućila isto bon svojim starijim građanima, no oni su samo trebali doći u Finu s osobnom iskaznicom kako bi ih dobili. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
09:09 13.01.2021.

Rijeka ima najbolji socijalni program u državi. Čekanje se moglo izbjeći, ali najvažnije jest spomenuto u prvoj rečenici.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
18:00 11.01.2021.

Riječki umirovljenici satima su uz Boga I domoljublje čekali u redu na hladnoći ispred gradske uprave kako bi ostvarili pravo na božićni poklon-bon od 300 kuna i osjetili da imaju vrlo hladnu Hrvatskoj u kojoj su svoji na svome jer su prestari da pobjegnu za Irsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije