Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Uljanik će pokazati znaju li radnici biti dobri vlasnici

Radnici su napokon preuzeli tvrtku u kojoj su najveći vlasnici, sad će morati biti i menadžeri

Komentari 13

DU
Deleted user
12:30 31.10.2018.

Da radnici znaju biti dobri vlasnici, ne bi bili radnici.

VL
Avatar Marko
Marko
11:30 31.10.2018.

Pa sad IDS -ovci neće više moći strašiti istrijane sa HDZ-om i pobjeđivati na izborima...

VL
Avatar southman
southman
12:16 31.10.2018.

Tek sada im nema spasa !

VL
DU
Deleted user
16:21 01.11.2018.

I nasjeli radnici ko naivne djevojke. Spasa nema, jer su im sve upropastili, e sad su se ti maheri maknuli, a grobari će biti radnici. Da Papu postave sada za šefa, spasa im nema. Ova vlada će nažalost isto biti krivac, a uopće nije kriva, ama baš ništa u ovom slučaju, osim što odugovlači sa stečajem, krivci su bili prije njih i oni su si stvari posložili, dok su vlasnici spavali.

VL
Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
08:52 01.11.2018.

Ostavili devastiranu tvrtku da operu ruke, pojeo vuk magare. Kada bi nekim čudom Uljanik postao profitabilan, brzo bi mafija stavila opet svoje šape.

VL
DU
Deleted user
12:39 31.10.2018.

Uopće nije uputno toliko upravljanje zaposlenika Uljanikom,već formulacija upravljanje radnika Uljanikom je i te kako upitna. Pa odavno nema samoupravnog socijalizma!Gdje su u tom sustavu nestali inženjeri, ekonomsti,pravnici,rukovodioci... Pa i oni daju doprinos svakom brodu. Jesu li izgurani od glasnee većine? Pa i oni su bez plaće. Kojim smjerom ide ova država i koliko smo se odmakli od socijalizma, a koliko smo stvarno u tržišnom kapitalizmu?Često se više dojmimo kao feudalna država sa malim tiranina na čelu. Međutim,usprkos svemu upitno ostaje dosadašnja i buduća uloga države i drugih dionika u vlasništvu. Ispostavalja se kao da ini nisu brinuli, a kao i da neće brinuti o uloženom novcu. Primjer:Kako je moguće da je država, kao suvlasnik, upumpavala ogromna sredstva bez da je tražila odgovornost za isti? Kako je moguće da teret promašaja pada na leđa poreznih obaveznika, a nema odgovornosti pojedinaca? Pa isti u Nadzornim odborima primali su vrlo solidne plaće kako bi nadzirali poslovanje! Zar je opetovano moguć scenarij Ivana Šukera koji je bio predsjednik NO-a INA-e i koji lakonski bez imalo skrupula pred hrvatskom javnošću izjavljuje kako nezna ništa o prepuštanju upravljačkih prava INA-e MOL-u! Zar tribun Ivan Jakovčić nije u dubokom sukobu interesa i to se zataškava? Zar država još nije u stanju jasno reći ,ali i tako nastupati, da ne samo da smo primorska već da smo i pomorska zemlja i da se ni po koju cijenu ne želimo toga odreći. Itd,itd,itd....

VL
Avatar comparator
comparator
00:14 01.11.2018.

Utopija. Ali ako Plenković vjeruje u noć vještica onda bi i ovi radnici mogli postati meneđeri .

VL
BO
boovuu
13:48 01.11.2018.

Skraćena je to verzija događaja od utorka tijekom kojeg su radnici škvera, koji su i najveći pojedinačni vlasnici Uljanik grupe, preuzeli kontrolu nad tvrtkom. -------------------------------- preuzeli su kontrolu sad kad je firma na uzdisaju. dok je bili love menađeri suu kolo vodili a radnici su bili zadovoljni da dobiju plaću-. kasno su se sjetili upravljat svojim vlasništvom.

VL
Avatar Robinzon
Robinzon
08:22 02.11.2018.

Čuo sam za samoupravni socijalizam, ali za samoupravni kapitalizam nikada.Taj se pojam podvodi u riječ PREVARA radnika ili jednostavno PLJAČKA. U samoupravnom socijalizmu rukovodstvo države je znalo da su radnici radnici, a poslovođe poslovođe.Radnike treba netko organizirati i pravilno organizirati da bi bili sposobni voditi poduzeće.Ovako će Uljanik propasti, a radnici dvaput će biti opljačkani.

VL
DU
Deleted user
20:43 01.11.2018.

Svi radnici nemogu nikako biti menadžeri. To je samo stilska figura pisačice ovog članka. Imenovati će novu upravu od ljudi iz Uljanika. Da su ti znali što treba napraviti već bi napravili. Koliko god njima gorilo pod petama nitko tkoko ima novac neće doći na slijepo i dati novac za plaće i pokrivanje dugova, znači za nešto gdje novac sam sebe ne oplođuje.

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:32 31.10.2018.

Politicari i sindikalisti u RH tumaraju ko guske u magli. Sve se naglasava odim osobne odgovornosti. Zasto se ne inzistira na otvaranju saborskog povjerenstva za Uljanik i 3. Maj? Ta sutnja oporbe i vladajuce garniture je dokaz da "povjerenstva" nemajuaju veze sa nastojanjem da se ogoli korupcija vec da se samo usicare politicki poeni kod djela gradjana varikinom oprana mozga.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.