Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVOZNICI BLOKIRALI CARINU

Ulaz u carinu u Dugopolju čuva kordon policije

02.03.2009.
u 13:21

DUGOPOLJE - 50-ak prijevoznika pojavilo se danas ujutro ispred carine u Dugopolju prosvjedujući zbog premještanja carinskog terminala za kopneni prijevoz iz Sjeverne luke. Prosvjed nije bio najavljen, iznenadio je i radnike Luke Split koji se već mjesec dana bune zbog jednostrane odluke carinske uprave i njezina ravnatelja Mladena Barišića.

Vrhunac prosvjeda dogodio se oko podneva kada se jedan od prosvjednika kamionom zaletio u sam ulaz na carinski terminal u Dugopolju. Vozilom je blokirao ulaz te se pokušao neprimjećeno izvući unatoč jakim policijskim snagama. Uočili su ga i priveli u zgradu carine, a sam ulaz blokirao je kordon interventnih policajaca.

Ispostavilo se da su ključevi kamiona završili u rukama kolega prosvjednika, tako da je došlo do pat situacije. Ključevi su se ipak nekako pronašli, pa je kamion uklonjen, a vozač nije bio raspoložen za komentar.

Policija je bila korektna - kazao je vozač.

- Gospodo, ovaj prosvjed nije najavljen, vi ste se protuzakonito okupili, molim vas udaljite se - pozivao je jedan od policajaca okupljene koje je privođenje njihova kolege rasrdilo. Mnoštvo je u jednom trenutku navalilo na vrata, no policija ih je ipak uspjela nekako obuzdati uz pomoć Ljiljane Kuzmanić, sindikalistice luke.

- Smirite se ljudi, ne radite greške - smirivala je Ljiljana Kuzmanić ljutite prosvjednike. Svi su protiv carine u Dugopolju, lučki radnici jer ih je 25 prekobrojno te im se spremaju otkazi, mali otpremnici zbog preskupog poslovanja u Dugopolju, te prijevoznici koju su zasad bili pomalo u drugom planu, no očito im je prekipjelo.

- Zovite župana Sanadera neka vidi što mu se događa u Dugopolju - zazivala je sindikalistica Kuzmanić, koja sa svojim kolegama svaki dan prosvjeduje u 13 sati ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije