Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
papa u hrvatskoj

Ulaz se otvara u ponoć, u tri sata počinje Služba svjetla, a u 10 misa

papa u hrvatskoj (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/14
01.06.2011.
u 17:00

Na Hipodrom će se moći ući već u ponoć, a u tri počinje pretprogram koji će završiti misom.

Za posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj na Hipodrom će se ući s prvim minutama nedjelje 5. lipnja. Uoči mise koju će na latinskom u deset sati služiti Sveti Otac za vjernike je pripremljen pretprogram. Počinje u tri ujutro Službom svjetla u kojoj će sudjelovati i šest obitelji, po jedna iz svake od šest hrvatskih župa posvećenih Svetoj Obitelji. Tad će svećenik upaliti za tu prigodu posebno izrađenu zavjetnu spomen-svijeću dugu, s postoljem, 135 centimetara.

Papa će na kraju programa na Hipodromu, koji će potrajati do 12.30 sati, blagosloviti zavjetnu svijeću i od jedne obitelji dobiti njezinu repliku.

Drugi dio započinje u 4.30 sati molitvom krunice. Nastupit će mješoviti obiteljski zbor u kojem je 250 članova te VIS Emanuel. U tom dijelu bdjenja svjedočit će pet hrvatskih obitelji, a nakon molitve za obitelj otpjevat će se pjesma susreta hrvatskih katoličkih obitelji s papom – Kristu vjerni zauvijek. Poetsko-glazbenim recitalom "Adame, gdje si? u sedam sati započinje treći dio pretprograma.

Mons. Valter Župan, krčki biskup, sat poslije predvodit će završni molitveni dio koji će obilježiti meditacije i molitve vezane uz šest posuda što simboliziraju krepost bračnoga i obiteljskog života.

Ključne riječi

Komentara 44

SA
sargu123
17:37 01.06.2011.

Pola centra grada će biti zatvoreno radi tog..... ne znam kako bi ga nazvao ! STRAVA !

KO
konstanta
17:53 01.06.2011.

A mi se smijemo obredima vračeva a priređujemo samo malo sofisticiraniji ugođaj. I naravno, mnogo skuplji.

IV
ivor
16:09 03.06.2011.

@maddalena7 Nije li to bolje nego da te, kao neki jednom, spale na lomači?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije