Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
253. dan rata

Ukrajinci objavljuju kako uništavaju rusku opremu, šire se snimke: 'Svaki vaš hitac je osveta neprijatelju'

Ukrainian serviceman passes by a destroyed Russian tank near the village of Dolyna
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
1/3
03.11.2022.
u 10:28

Ministar obrane Ukrajine Oleksii Reznikov jučer je podijelio snimku udara na helikopter. "Ukrajinci jako vole ptice. Ne možemo dopustiti prisutnost tih odvratnih ruskih metalnih predmeta, koji plaše našu faunu, na našem nebu", istaknuo je.

Ruska invazija Ukrajine počela je prije 253 dana, a Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je od tada ubijeno oko 74.000 Rusa. Osim o broju likvidiranih vojnika, Ukrajinci svakodnevno objavljuju ažuriranje o uništenoj ruskoj vojnoj opremi i vozilima

Jutros je, primjerice, Glavni stožer Oružanih snaga izvijestio kako je uništeno još dvadeset tenkova, ukupno njih 2734, potom ukupno 277 zrakoplova, 258 helikoptera i drugo. Osim što na službenim kanalima objavuju podatke, Ukrajinci često objavljuju fotografije i snimke uništenja ruske opreme. Mnoge od njih prošire se društvenim mrežama. Neke donosimo u nastavku, no nije neovisno potvrđeno gdje i kada su točno snimke nastale.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko podijelio je na svom Twitteru kompilaciju videa ukrajinskih snaga. 

- Hvala vam, ratnici! Zaustavljate neprijateljsku ofenzivu i utirete put našim trupama za napredovanje. Svaki vaš hitac je osveta neprijatelju i korak prema našoj pobjedi! - naveo je. 

Na društvenim mrežama danas je objavljeno i nekoliko snimaka koje navodo pokazuje topničke udare na ruski sustav protuzračne obrane, udare na ruske tenkove i druga vojna vozila. 

Ministar obrane Ukrajine Oleksii Reznikov jučer je, također, podijelio snimku udara na helikopter. 

- Ukrajinci jako vole ptice. Ne možemo dopustiti prisutnost tih odvratnih ruskih metalnih predmeta, koji plaše našu faunu, na našem nebu - istaknuo je.

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

 

Komentara 57

AN
angeorafael123
11:15 03.11.2022.

Braniti svoju zamlju je Svetinja a napadati drugu državu je Prokletinja.

Avatar S 300
S 300
13:04 03.11.2022.

Ukrajinci su majstori za uništavanje ruske opreme. Sposobni su i radio pokvarit.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:50 03.11.2022.

Slava Ukrajini! Goni bandu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije