Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tjeralica

Ukrajina ga traži, a on se tri mjeseca skrivao u Ježevu

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
12.09.2013.
u 19:36

Uhićen je prije tri mjeseca, a kako kod sebe nije imao nikakve dokumente, smješten je u Centar za prihvat stranaca u Ježevu.

Ivan Rudnik (34) uhićen je po međunarodnoj tjeralici koju je za njim raspisala Ukrajina, zbog huliganstva i nanošenja teških ozljeda. Ukrajinci ga traže jer je u toj zemlji osuđen na četiri godine zatvora nakon što je nekoga u nekakvoj tučnjavi ubo dva puta. No, Rudnik je smatrao da je ta presuda nepravedna, pa je 2008. napustio Ukrajinu i od tada je putovao po svijetu.

Inače, po struci je računalni inženjer i nadao se da će dobiti posao u Maleziji. U Hrvatskoj je bio jer je preko Zagreba htio doći do Londona. Uhićen je prije tri mjeseca, a kako kod sebe nije imao nikakve dokumente, smješten je u Centar za prihvat stranaca u Ježevu. Nakon što je prije nekoliko dana konačno utvrđen njegov identitet, ustanovljeno je da je za njim raspisana međunarodna tjeralica. Nakon toga je doveden na zagrebački Županijski sud, gdje mu je određen ekstradicijski pritvor.

>>Hrvatski biznismen na tjeralici zbog poreza

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije