Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija hu Dobra volja

Uključite se i uljepšajte im blagdane: 'O darovima za Božić znaju samo da ih neka djeca dobivaju'

Foto: HU Dobra volja
1/6
29.11.2021.
u 10:14

- Za svaku obitelj nam je želja složiti i lijep paket hrane, higijenskih potrepština i sastojaka za kolače - poručuju iz Humanitarne udruge Dobra volja

Vrijeme Božića mnogima je najljepše u godini, no sve više obitelji živi u neimaštini te si ne može priuštiti bezbrižne blagdane. Humanitarna udruga Dobra volja zbog toga već šestu godinu zaredom skuplja darove za oko 150 djece iz socijalno ugroženih obitelji. 

- Još uvijek imamo djece koja u kućama nemaju niti sanitarni čvor, djece koja imaju poljski wc, a o darovima za Božić znaju samo da ih neka djeca dobivaju, i to ne neka djeca tamo daleko u drugim zemljama, nego djeca koja su im susjedi, školski prijatelji, rodbina. Ali oni ne, jer im roditelji to ne mogu priuštiti - poručuju iz Humanitarne udruge čija je predsjednica Marijana Matešić.

Kako navode, djeci su ove godine najveća želja nove tenisice i čizme. 

- Iako ne zvuči kao uobičajena dječja želja, njih to zaista veseli. Pokloni su počeli već stizati u naše skladište i već poslije 15.12. krećemo prema Lici, Slavoniji, Bjelovaru, Glini. Za svaku obitelj nam je želja složiti i lijep paket hrane, higijenskih potrepština i sastojaka za kolače - dodaju pozivajući sve koji žele biti dio njihove priče da im se obrate putem Facebook stranice HU Dobra volja

Pozivaju i sve firme, škole i vrtiće da im se pridruže u prikupljanju hrane i higijenskih potrepština. Sljedeće će dežurstvo imati 02. prosinca od 17 sati u Konjščinskoj 38 gdje će početi sa sa sortiranjem darova i hrane.

- Nije teško vratiti osmjeh na dječje lice, potrebno je samo malo dobre volje - zaključuju. 

VIDEO Vozač ZET-a pomogao sovi u nevolji i svojom gestom ganuo sve: 'Tako se vole životinje!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije