Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prošla opasnost

Ukinuto izvanredno stanje u Vukovarsko - srijemskoj županiji

Gunja,poplava
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
05.06.2014.
u 08:11

Vodostaj Save nastavlja i dalje da opada i danas je u odnosu na najvišu razinu izmjerenu 17 i 18 svibnja niži za više od sedam metara

Župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić donio je odluku o ukidanju izvanrednoga stanja na poplavom ugroženim područjima u županjskoj Posavini za naselja Račinovci, Đurići, Drenovci, Gunja, Rajevo Selo, Posavski Podgajci, Strošinci, Soljani, Vrbanja i Bošnjaci koja pripadaju općinama Vrbanja, Drenovci, Gunja i Bošnjaci. Izvanredno stanje na terenu vrijedilo je gotovo tri tjedna.

U isto vrijeme i vodostaj Save nastavlja i dalje da opada i danas je u odnosu na najvišu razinu izmjerenu 17 i 18 svibnja niži za više od sedam metara. Kao najviši vodostaj Save ikada zabilježen je onaj od 17 svibnja kada je Sava dosegnula nevjerojatnih 1191 centimetar. Jutros su mjerni uređaji izmjerili vodostaj od 452 centimetara.

 Do sada je na poseban račun za poplavljena područja prikupljeno 2.026.550 kuna, priopćila je Županija vukovrasko-srijemska. Županija se zahvaljuje svima koji su pomogli i koji će dalje pomagati, a donatorima će se na poseban način zahvaliti. Podaci i uplate donatora bit će objavljeni na web stranici Vukovarsko-srijemske županije.

>>Žrtve poplava iz županjske Posavine u vukovarskom hostelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije