Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreni prolazi

Građani se od ponoći mogu kretati bez propusnica po određenim županijama

Ilustracija
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
19.04.2020.
u 21:14

Od donošenja ove Odluke e – Propusnica je potrebna samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

S obzirom na gospodarske razloge i epidemiološku situaciju Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 19. travnja donio je Odluku o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Od donošenja ove Odluke e – Propusnica je potrebna samo za odlazak izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Od ponoći se za područje Međimurske županije ukidaju e-propusnice

Od ponoći se za područje Međimurske županije ukidaju e-propusnice. To znači da se građani Međimurja mogu slobodno kretati na području cijele županije bez propusnica. E-propusnice će i dalje trebati za odlazak u druge županije na području Hrvatske, izvijestio je večeras Stožer Civilne zaštite Međimurske županije. 

Ilustracija
1/8

- Iako je ova mjera rezultat povoljne epidemiološke situacije u Međimurju koji, ako izuzmemo ozdravljene osobe, ima svega četiri osobe oboljele virom COVID 19, Stožer civilne zaštite Međimurske županije poziva na strogo poštivanje svih uputa i preporuka Nacionalnog i županijskog stožera, te Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije. To znači napuštanje mjesta prebivališta i kretanje u slučaju potrebe, sve dok su trenutne, i sve druge mjere na snazi. Ovu globalnu pandemiju pobjeđujemo zajedno, svaki građanin je sam sebi najbolji liječnik, stoga higijenske navike, držanje socijalne distance i izbjegavanje javnih okupljanja osnovna su pretpostavka povoljne epidemiološke situacije u Međimurju. Upravo disciplinom stanovništva uspjeli smo se pozicionirati kao jedna od tri županije s najmanjim brojem oboljelih, stoga apeliramo da mjerom jedinstvene zone kretanja ne narušimo povoljno stanje - navodi se u priopćenju. 

Prema odluci stožera bez e-propusnica može se putovati i po Karlovačkoj županiji.

Ukinute e-porpusnice za Vukovarsko - srijemsku županiju

Od ponoći, nedjelja na ponedjeljak, omogućeno je kretanje širom Vukovarsko – srijemske županije bez e-propusnica. Oduku o ukidanju e-propusnica za područje Vukovarsko-srijemske županije donio je nacionalni Stožer civilne zaštite na prijedlog Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije. Kako se navodi u odluci o ukidanju e-propusnica biti će obaviještena i Policijska uprava Vukovarsko – srijemske kao i svi stožeri gradova i općina sa područja županije. S ukidanjem e-propusnica do daljnjega će građani najistočnije hrvatske županije trebati propusnice samo u slučaju ako budu odlazili na područje druge županije.    

I u Osječko-baranjskoj županiji bez e-Propusnica

I osječko-baranjski županijski Stožer Civilne zaštite večeras je priopćio da se stanovnici županije mogu od ponedjeljka kretati bez e-Propusnica unutar cijele županije.

Na temelju prijedloga županijskog Stožera civilne zaštite u nedjelju je Stožer civilne zaštite RH donio odluku o ukidanju mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije, navode iz županijskog Stožera CZ.
Napominju kako je odluka Nacionalnog stožera CZ večeras i službeno dostavljena u Županijski stožer. Osječko-baranjski Stožer CZ ističe kako je e-Propusnica i dalje potrebna za odlazak na područje druge županije.

I u Brodsko-posavskoj županiji bez propusnica

Odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Brodsko-posavska županija u nedjelju navečer je dobile dozvolu za ukidanje e-Propusnica unutar područja županije.

Zahtjeve za ovakvom odlukom prethodno je uputio Županijski stožer vođen pozitivnom epidemiološkom situacijom.

Odlukom Nacionalnog stožera CZ Brodsko-posavska županija postaje jedno epidemiološko područje. Time se od ponoći, 20, travnja,  prestaje primjenjivati režim e-Propusnica za kretanje na području cijele Brodsko-posavske županije,  priopćio je večeras načelnik Žpanijskog stožera CZ Stjepan Bošnjaković. 

I Splitsko-dalmatinska županija od ponoći bez propusnica

Odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji se od ponoći ukidaju e-Propusnica dok za otoke ostaju na snazi prethodne mjere, uz iznimku da na samom otoku za prelazak iz jedne u drugu administrativnu jedincu nije potrebno posjedovanje propusnice.

To je večeras priopćio Županijski stožer civile zaštite.

Od dana ukidanja mjera napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravka za područje Splitsko-dalmatinske županije, e-Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije i/ili na otoke, odnosno otoke Splitsko-dalmatinske županije, navodi se u odluci koju je potpisao načelnik Nacionalnog stožera CZ ministra unutarnjih poslova  Davor Božinovića.

Požega: Ukinute e-Propusnice u županiji

I Požeško-slavonska županija je odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite dobila dozvolu za ukidanje e-Propusnica unutar županijskog teritorija.

Zahtjev za ovakvom odlukom prethodno je uputio Županijski stožeri vođen pozitivnim epidemiološkim situacijama.

Načelnik Policijske uprave požeško-slavonske Željko Grgić novinarima je večeras potvrdio kako se ukidaju policijski punktovi na granicama gradova i općina unutar županije, no i nadalje će propusnice biti neophodne za napuštanje područja Požeško-slavonske županije. Ta županija bilježi tek tri slučaja zaraze koronavirusom, a bez novooboljelih je čak 19 dana.  

Ključne riječi

Komentara 12

HE
Hejterkojimrzisve
02:10 20.04.2020.

Idem doma sinoc poprijeko po klanjcu, kmica, a na nebu tisuce zvjezdica svijetli i pokaziva mi put. Stanem i gledim u nebo kad ono zvjezde se pomicu na nebu jedna za drugom. Popusil sam joint i popil 2 gemista pa pa si mislim da mi se mozda zbog tog vrti u glavi. A je! To su Elon Muskovi Space X sateliti a ne nikakve zvjezdice! Njih 60 svjetlecih tockica putuje nebom u konvoju! Sad ih je 360 na nebu od planiranih 12 tisuca do 2027! Ni Velika kola ne bus mogel vidjet kad se se svi rasporede po nebu!

ST
stefj
21:25 19.04.2020.

Napokon. Najbesmislenija propusnica koja je postojala.

NA
Narcis660
22:22 19.04.2020.

Svatko unutar svoje županije može se skobodno kretati od ponoći a za izlazak u druge županije i dalje vrijede propusnice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije