Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod gorskog kotara

Veterinar pregledao servala i otkrio iznenađujuću vijest: 'Sad treba odspavati u miru Božjem'

Zelin Mrzlovodički: Serval ulovljen u podrumu kuće
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
07.01.2024.
u 17:22

Reindl je kazao za RTL da je životinja u subotu puštena u novu nastambu koja ima oko 15 kvadrata te oko 30 kvadrata vanjskog prostora. Dodao je da će tamo ostati dok se potpuno ne udomaći.

U mjestu Mrzla Vodica kod Lokvi u Gorskom kotaru nedavno je pronađena divlja mačka serval. Napokon je uhvaćena u Zelinu Mrzlovodičkom, pronađena je u podrumu obiteljske kuće. 

Sada se oglasio veterinar Branimir Reindl te kazao kako se mačka nalazi u savršenom stanju. Nadodao je da vjeruje ljudima te da je dizala glavu kao znak maženja kada joj je očitavao čip. Trenutačno se  traži vlasnik koji bi udomio ovu neobičnu životinju, a poruke potencijalnih udomitelja ne prestaju pristizati, prenosi Danas.hr.

"Sad treba odspavati u miru Božjem. Ujutro ću staviti vodu i nahraniti je", komentirao je. 

GALERIJA: Serval ulovljen u podrumu obiteljske kuće u Gorskom kotaru

Zelin Mrzlovodički: Serval ulovljen u podrumu kuće
1/28

Reindl je kazao za RTL da je životinja u subotu puštena u novu nastambu koja ima oko 15 kvadrata te oko 30 kvadrata vanjskog prostora. Dodao je da će tamo ostati dok se u potpunosti ne udomaći. Također, prema ponašanju, veterinar je uvjeren da je pronađena mačka skotna. "Svi koji su je vidjeli i koji se razumiju u divlje mačke slažu se da je moguće skotna", rekao je te nadodao da serval potpuno vjeruje ljudima, da je životinja sama ušla u boks kad su je hvatali.

POVEZANI ČLANCI:

 

VIDEO: Serval – Divlja afrička mačka u Turopolju

Ključne riječi

Komentara 9

PO
poluprovokator
18:59 07.01.2024.

Predivna životinja, jedino što zahtjeva puno više brige od obične mačke (prostor, hrana i sl..). Očigledno je udomaćena ali ne piše što je očitano sa chipa:-/

JF
Jure_Francetić
01:19 08.01.2024.

Sad treba da odspava? Vi po vUku?

ST
stašaU
06:54 08.01.2024.

Jel to novi jezik,pravopis???Gazda gedža uvodi nova pravila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije