Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhvaćen 'na djelu'

Uhvaćen na A3: U auto nagurao i pokušao prošvercati čak devet migranata

Split: Zbog potrage za Ivanom Božićem policija je blokirala izlaze iz Splita
Milan Sabic/PIXSELL
09.06.2023.
u 14:27

U vozilu se nalazilo devet ljudi, pet turskih i četiri kineska državljana, od kojih su trojica sitnije građe bila nagurana u prtljažnik

Da državnu granicu čuva dobro opremljena, uvježbana i sposobna policija ukazuju sve brojniji slučajevi sprječavanja krijumčarenja ljudi i hvatanja krijumčara. Najnoviji primjer zabilježen je u srijedu, 7. lipnja oko 23 sata, kada je krijumčar koji je u auto nagurao i pokušao prošvercati čak devet migranata uhićen u policijskoj akciji.

Kako se navodi u priopćenju PU brodsko-posavske, na autocesti A3 u Slavonskom Brodu policija je zaustavila i kontrolirala osobni automobil nacionalnih registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine, kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Republike Srbije. U vozilu se nalazilo devet ljudi, pet turskih i četiri kineska državljana, od kojih su trojica sitnije građe bila nagurana u prtljažnik.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su migranti te večeri oko 22.30 sati gumenim čamcima nezakonito prešli preko rijeke Save iz BiH i ušli u Hrvatsku. 

POVEZANI ČLANCI:

Osumnjičeni 45-godišnjak je, u cilju ostvarivanja nepripadne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom za nekoliko tisuća eura primio u automobil migrante koji su nezakonito ušli u RH te ih namjeravao odvesti do Zagreba. Tereti ga se za počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici šengenskog sporazuma.

Policijski službenici Srbijanca su uz kaznenu prijavu predali pritvorskom nadzorniku. Migrantima su osigurani topli napitci i prehrana, dok su ponuđenu liječničku pomoć odbili te je prema njima proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

>> VIDEO U Bugarskoj pronađeno 18 mrtvih migranata, među njima i dijete


 

Komentara 1

CR
crocro
20:37 09.06.2023.

Da li devetorica ostaju u Hrvatskoj ili je vraćena od kuda je i došla? To je pitanje svih pitanja na koje bi željeli znati odgovor. Jer ako se vraćaju nazad od kuda su došli ja bih počeo pljeskati. Ovako ne znam ništa o njihovoj sudbini, osim da su zbrinuti, napojeni i nahranjeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije