Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
devet kaznenih djela

Uhićeni provalnici u župne stanove: Otuđivali novac, ali i pozlaćene žlice, kutiju za milodare...

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
10.05.2023.
u 17:57

"Materijalna šteta bez stručne procjene je iznad 4000 eura", ističe Policijska uprava brodsko-posavska

Uhićen je dvojac koji je provaljivao u župne stanove, izvijestila je Policijska uprava brodsko-posavska. Kako su istaknuli iz policije, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 42-godišnjakinjom i 29-godišnjakom policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, potvrdili su sumnju u počinjenje devet kaznenih djela teške krađe na području Slavonskog Broda, Općine Oprisavci, Općine Bebrina i Općine Garčin.

Policija sumnjiči dvojac da je od 16. siječnja do 9. travnja, uglavnom u poslijepodnevnim satima i tijekom noći, u osam slučajeva provalio ulazna vrata i prozore na župnim stanovima, odnosno župnim dvorovima crkvi te u jednom slučaju ulazna vrata ugostiteljskog objekta.

"Nakon toga su ulazili u unutrašnjost objekata i otuđivali novac (iznad 3000 eura) i druge predmete (2 komada nakita, 2 muška sata, 3 pozlaćene žlice, metalnu kutiju za skupljanje milodara, 2 boce pića, 1 šteku cigareta, mobitel, novčanik sa osobnim dokumentima i bankovnim karticama jednog župnika). Materijalna šteta bez stručne procjene je iznad 4000 eura", ističe Policijska uprava brodsko-posavska.

Policijski službenici, kako se zaključuje u priopćenju, protiv osumnjičenika podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

VIDEO Vozač autobusa je bio nadrogiran? 'Vozio je 30 na sat, pa onda 100. Imao je svakakve ispade'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije