Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretres na institutu

Uhićen ruski stručnjak za hiperzvučne projektile, tereti se za veleizdaju

Russian guided missile frigate Admiral Gorshkov fires the Tsirkon hypersonic missile during the exercises by nuclear forces
RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
05.08.2022.
u 17:27

Prema TASS-u, koji se poziva na jednog od Šipljukovih kolega, na institutu je obavljen pretres.

Jedan od vodećih ruskih stručnjaka za razvoj hiperzvučnih raketnih sustava uhićen je pod sumnjom da je počinio veleizdaju, izvijestila je u petak novinska agencija TASS.

Andrej Šipljuk je voditelj hipersoničnog laboratorija pri Institutu za teorijsku i primijenjenu mehaniku u Novosibirsku. Posljednjih je godina koordinirao istraživanja vezana uz razvoj hiperzvučnih raketnih sustava.

Prema TASS-u, koji se poziva na jednog od Šipljukovih kolega, na institutu je obavljen pretres.

Prošli mjesec, Dimitrij Kolker, fizičar s istog instituta u Novosibirsku, umro je od karcinoma gušterače nakon što je bio uhićen zbog sumnje za veleizdaju.

Komentara 3

JM
Jmjm
06:19 06.08.2022.

Cudo da svi uhapseni za izdaju umiru od karcinoma

AR
arutagajisur
11:16 06.08.2022.

Gledam ukrainski tv, oni kazu da su ih rusi gadjali iskanderima i da ih ne mogu zaustaviti sa svojim PVO jer se raketa digne jako visoko, pa se poslije kao iz kosmosa stusti velikom brzinom na njih, i ide prebrzo da bi je mogli presresti. O supersonicnima nema ni govora, jer jos nisu naucili zaustaviti iskander. Morace zamoliti ruse da malo smanje brzinu tih raketa da bi mogli da reagiraju. Ovako im nije interesantno, samo gledaju sta im se radi.

DU
Deleted user
00:21 06.08.2022.

ja taman pomislio kako bi bilo dobro da rusi ukradu nacrte za vesmasinu pa da i oni naprave to cudo od tehnike kad tamo njima ukradose ovo.eto sad ce napokon i ameri da imaju hipersonicne projektile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije