Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje na Facebooku

Uhićen pa pušten muškarac koji je Marijani Petir prijetio smrću

Marijana Petir
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
16.08.2017.
u 14:26

Neidentificirani 46-godišnji muškarac poslao je hrvatskoj europarlamentarki prijetnje smrću u dva navrata s lažnog profila na Facebooku

Zbog prijetnji smrću europarlamentarki Marijani Petir uhićen je, i uz kaznenu prijavu nakon ispitivanja pušten, 46-godišnji muškarac.

Nalog za uhićenje izdalo je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, nakon što je Marijana Petir prijavila prijetnje koje joj je počinitelj, putem lažnog Facebook profila, poslao 5. srpnja i 8. kolovoza. Općinsko državno odvjetništvo objavilo je, ne navodeći ničiji identitet, kako je zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje ispitalo hrvatskog državljanina. Za njega se osnovano sumnja da je 5. srpnja 2017., nezadovoljan stavovima koje zastupa M. Petir, putem lažnog Facebook profila prijetio smrću na stranicama službenog Facebook profila Kluba hrvatskih zastupnika Europske pučke stranke u Europarlamentu.

Ponovno je, 6. kolovoza 2017., poslao dvije poruke kojima joj je također prijetio smrću. “Točno je, prijavila sam ozbiljne prijetnje smrću i o tome ne mogu opširnije govoriti. Istraga je tajna”, rekla nam je M. Petir kazavši kako muškarca koji joj je prijetio ne zna otprije. Sudac istrage je osumnjičeniku, među ostalim, izrekao mjere zabrane približavanja oštećenoj i zabranu uspostavljanja ili održavanja veza s oštećenicom.

Komentara 34

Avatar alien79
alien79
14:32 16.08.2017.

Bjesomučna mržnja i "vampirisanje" fašističkih antifašista postaje apsurdna. Treba tući to i špricati suzavcem

GU
Gustirna
16:09 16.08.2017.

Kako da za prijetnju hrvatskoj eu parlamentarki takozvani mediji sute...ali kada je srpski saraf novinar onda o tome njegovi zemljaci i po saboru galame

SL
slonica46
14:37 16.08.2017.

Dali je taj "državljanin" slučajno po nacionalnosti Srbin?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije