Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zloporaba položaja

Uhićen Boris Buklijaš, bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu

Boris Buklijaš (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
02.07.2013.
u 16:35

Osumnjičen je da je od 2008. do 2012. godine počinio više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, odnosno za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava

Splitska je policija uhitila Borisa Buklijaša, člana Državnog sudbenog vijeća i bivšeg dekana Pravnog fakulteta u Splitu. Osumnjičen je da je od 2008. do 2012. godine počinio više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, odnosno za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava.

Terete ga da je splitski Pravni fakultet oštetio za više od 1,5 milijuna kuna, a Državno sudbeno vijeće za više od 100.000 kuna. Navodno je riječ o lažiranim putnim nalozima, a sporna je i kupnja terenca Toyota Land Cruiser.

Jeep je nabavljen za fakultet koji je plaćao rate leasinga, ali vozilo navodno nikad nije bilo u službenoj uporabi. Policija je samo potvrdila kako je uhićeni 67-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, a bit će priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo u Splitu. 

>> Bivšem šefu ličke policije mjesec dana istražnog zatvora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije