Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AFERA?

Velika akcija u Šibeniku: Uhićen bivši direktor TLM-a, izdane međunarodne tjeralice

Tonći Kandido
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
11.05.2017.
u 11:12

Uhićen je Tonći Kandido, jedan od bivših rukovoditelja u TLM-u, potvrdio je njegov odvjetnik Krešimir Škarica

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju uhićen je Tonći Kandido, jedan od direktora i nekadašnji član Uprave šibenskog TLM-a, potvrdio je u četvrtak njegov odvjetnik Krešimir Škarica.

Kandido je uhićen u srijedu na jednom slavonskom graničnom prijelazu prema BiH, nakon čega je prepraćen u Šibenik gdje je policija jutros obavila pretragu njegova stana u četvrti Baldekin, odnosno kuće na kupalištu Jadrija.

U šibensko-kninskoj policiji medijima su potvrdili samo da policija zajedno sa Županijskim državnim odvjetništvom istražuje TLM, a uhićenje Kandida nisu htjeli potvrditi niti demantirati.

Neslužbeno, zbog sumnje u zlouporabu u gospodarskom poslovanju, šibenska je policija u suradnji s tužiteljstvom raspisala međunarodnu tjeralicu protiv Marka i Lorana Pejčinovskog, oca i sina čija je tvrtka Euris 2012. godine preuzela šibenski TLM, te protiv još jedne osobe povezane s tom tvrtkom.

Pejčinovski su makedonskog porijekla, a žive u Beču gdje je i sjedište tvrtke Euris.

Neslužbeno se doznaje da policija istražuje sumnje da su gospodarskim malverzacijama u razdoblju između 2012. i 2014. godine 'izvukli' iz TLM-a oko 150 milijuna kuna.

Odvjetnik Škarica najavio je da će se očitovati o slučaju nakon što njegov branjenik bude saslušan u državnom odvjetništvu tijekom dana u popodnevnim satima.

U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj najavili su da će tijekom dana o svojim radnjama na slučaju TLM izvijestiti javnost priopćenjem. 

Komentara 4

DU
Deleted user
15:36 11.05.2017.

tako sumunisti ganjali lopine direktore koji su pobjegli a 91-ve poceli govoriti da su ih zbog politike proganjali. da je ovaj bio 1985-te danas bi ga slavili ko borca protiv jugoslavije.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:48 11.05.2017.

vjerodostojno...

RS
rasta sev
13:31 11.05.2017.

Iz agrokora i povezanih tvrtki isto je izvučeno mnogo novca od uređenja kulmerovih dvora nadalje, vodi li se istraga o tome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije