Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

Ugrizla vlasnika: uhvaćena vrlo otrovna zmija duga dva metra

Mamba
Foto: Borna Filić/PIXSELL
06.10.2018.
u 12:17

Vlasnica zmije (30), koja nema dozvolu za uzgoj otrovnih zmija, u petak je još uvijek bila u induciranoj komi u teškom stanju

Vrlo otrovna zelena mamba, duga dva metra koja pobjegla u utorak nakon što je ugrizla vlasnika, pronađena je i uhvaćena u petak navečer u predgrađu Praga, rekao je direktor lokalnog zoološkog vrta.

"Mamba je pronađena i uhvaćena", zadovoljno je napisao Miroslav Bobek na Twitteru.

Reptila, čiji je bijeg izazvao paniku među stanovnicima te četvrti, pronašla je jedna žena u svom vrtu, omotanog oko stabla oraha, oko 200 metara od kuće iz koje je krenuo.

Vlasnica zmije (30), koja nema dozvolu za uzgoj otrovnih zmija, u petak je još uvijek bila u induciranoj komi u teškom stanju.

Pogledajte video spašavanja psa od zmije:

Ključne riječi

Komentara 6

AN
ante555
13:37 06.10.2018.

Otrovnicu za kucnog ljubimca. Bolesno, ove tuke mi nije nimalo zao.

JZ
Jedan_Zagrepčanec
15:29 06.10.2018.

Ne liječiti takve kad ih ljubimac ugrize, osim preventivno na psihijatriji čim pokažu želju za držanje otrovnih životinja u svom stanu, a osobito alohtonih vrsta od kojih će dio neizbježno pobjeći , a dio tih će se prilagoditi životu u Europi (sjetimo se mungosa koji su gotovo bezazleni pa su postali napast na Mljetu). Zamislite da se razmile okolo otrovni pauci iz Australije ili kojekakve otrovnice iz raznih drugih dijelova svijeta. Samo bolesnik to može željeti imati u kući. Ako već želi imati gmaza zašto baš smrtonosno otrovnog? To ne može biti normalan čovjek.

Avatar maxist
maxist
15:35 06.10.2018.

Čini se da uz ovakav "razum" mora biti i zakon koji brani držanje i uzgoj otrovnica i slično.......a zmiju joj smjesta vratiti u njedra.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije