Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEVI
Povratak na članak

Ugostitelji traže niži PDV i kupone za povremene poslove

Zahtijevaju i priznavanje troškova reprezentacije u potpunom iznosu, neoporezivi tretman napojnica te troška smještaja i toplog obroka za sve zaposlenike.

Komentari 5

IS
istinaizlike
13:39 10.07.2019.

Ne prihvatiti nijedan zahtjev! PDV ne pripada ionako ugostiteljima, a njegovim smanjenjem bi samo ostao veći kolač. Trgovci plaćaju isti PDV, u čemu je razlika? Napojnice puno ugostitelja ionako otima konobarima, a moš misliti kako će napojnicu plaćenu kreditnom karticom proslijediti konobaru, već će to smatrati neoporezivom donacijom za novi auto ženi.

VL
Avatar VinkoL
VinkoL
13:59 10.07.2019.

Jel su bitnije birtije ili proizvodnja? Smanjiti davanja na plaće radnika u proizvodnji, a ne birtašima koji bi još i podigli cijene, a razliku strpali u svoj džep. Nek smanje cijene pive sa 35 na 15 kuna, kolko je tu kod nas na sjeveru, a ne da nad pljačkaju. Sad bi još malo i ucjenjivali. Nebu išlo.

VL
Avatar rubinet
rubinet
14:08 10.07.2019.

Oni bi niži PDV,ali cijene ne bi snizili. On bi zaradili u jednoj sezoni novi BMW. Većina tako i zaradi. A porezna uprava se pravi blesava.

VL
ŠE
šeka
14:36 10.07.2019.

najbolje da im date novce da nemoraju ni radit!

VL
DJ
DjD
17:26 10.07.2019.

Otvori birtiju, ne plati porez, ne izdavaj račune. A na ono što izdaš, minimalan pdv. Rasteretiti plaće a birtije oporezovati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.