Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPUŠTANJE
Povratak na članak

Ugostitelje veseli otvaranje terasa, no traže nastavak mjera i porezno rasterećenje

Po poreznom opterećenju hrvatski su ugostitelji, kako kaže, trenutno među ugroženijima u Europi, gdje se stopa PDV-a kreće od manje od 10 pa na više posto, a u Hrvatskoj je najviša, 25 posto, i to je za poslovanje uvijek bilo jako teško, a u pandemiji i teže.

Komentari 5

ST
stefj
10:33 26.02.2021.

OK, ajde da su otvorili terase. Vjerojatno su gledali prognoze, sad će zahlađenje, pa neće baš biti pune... Što se tiče zahtjeva za smanjenje poreza, kako ljudi misle da će se financirati svi ti silni uhljebi? Većina prihoda proračuna dolazi od potrošnje, a to je i osnovni način na koji se izvlači novac od turista, budući da su ostali sadržaji poprilično siromašni... Sve skupa, dok se ne promijeni struktura gospodarstva nije realno očekivati smanjenje poreza, a strategija ne ukazuje na mogućnost promijene struktura. Dapače, i strategija i novac iz EU-a ukazuju da će se novac trošiti se na javne strukture, znači još više uhljeba, podobnih i crony kapitalista, što ukazuje na crnu budućnost... Možda se neke sitne promijene mogu napraviti ako se uspije isposlovati ukidanje parafiskalnih nameta, poput HGK i sličnih, mata je i to gotovo nemoguće. Evo, nakon one panike oko HGK nameta, sve se smiruje i namet će očito ostati... Prevelika je ta paradržava, i tu ima hrpa uhljeba, nema šanse to smanjiti...

VL
Avatar Barba
Barba
10:29 26.02.2021.

Znači otvaranje poslovanja, produženje mjera isplate plaća i fiksnih troškova uz smanjenje poreza. Vrlo konzistentno.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
22:48 26.02.2021.

nema smanjivanja pdv-a i treba pojačati nadzor i fiskalizacije ali i rada inspektora ... utaje PDV-a ima napretek a samim tim i porez na dobit i porez na osobni dohodak ...

VL
MA
marta22
14:39 26.02.2021.

Daj Bože, da se zatvori što više kafića i pogotovo kladionica. Narodu generalno ne donose ništa dobro,. Posla u građevinarstvu i poljoprivredi ima napretek. Nije točno da su kladionice korisne jer pune proračun. Kad se sve zbroji (koliko ovisnika, uništenihih obitelji) ni financijska korist nije neupitna, a o moralnom aspektu takvog punjena proračuna da se ne govori.

VL
DH
dalibor.hren
10:06 26.02.2021.

Dva i vodu za van!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.