Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko u Osijeku:

'Ugašeno je 200.000 radnih mjesta, iselilo je 100.000 ljudi, a zadužili su i moje unuke'

tomislav karamarko
Foto: Marko Prpić/Pixsell
22.07.2015.
u 18:28

Iz EU fondova izvukli su manje od plaćene članarine, u minusu smo 30 milijuna eura, što znači da financiramo bogate zemlje, istaknuo je Karamko

- Vlada se zadužila 100 milijardi kuna u tri i pol godine, a sve su se druge Vlade zadužile 211 milijardi u 21 godinu, s tim da je tu bio i Domovinski rat i obnova. Zadužili su i moje unuke. A što smo mi dobili? Oko 200.000 radnih mjesta manje, iseljavanje, uništenu poljoprivredu – izjavio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na klauzuri te stranke za IV. izbornu jedinicu u Osijeku, pred 400-tinjak članova.

Radnih je mjesta u Hrvatskoj, rekao je, manje od 1,3 milijuna, a svaki je četvrti zaposleni blokiran.

- Kako je onda tek onima koji ne rade – dodao je. Vlada iz europskih fondova, kazao je, “nije izvukla ništa”.

- Izvukla je manje od plaćene članarine, u minusu smo 30 milijuna eura, što znači da financiramo bogate zemlje – istaknuo je Karamarko.

Naveo je i kako se za ove Vlade iselilo 100.000 građana  i to “ljudi od 25 do 40 godina, inženjeri, informatičari, strojari i medicinske sestre, kojih u Hrvatskoj nema jer u Norveškoj i Francuskoj rade za dva, tri puta veću plaću”.

- Ta perspektiva Hrvatske raspoređena je danas od Kanade do Australije. Što se to dogodilo u zadnje tri i pol godine da su se ti procesi ubrzali – zapitao je. Spomenuo je i kako uvozimo 70 posto hrane, “a selo nestaje”.

-  Uvozi se jeftina roba iz Europe par mjeseci prije nego treba biti bačena u smeće – rekao je. Vladu je nazvao lažnom socijaldemokracijom i “salonskom ljevicom koja nema pojma o potrebama svoga naroda”.

>> Karamarko: Kršenje pravila arbitražnog suda je skandalozno

>> Karamarko: SDP nas kopira, našim programom žele opet na vlast!

Komentara 68

RI
rikavac
19:45 22.07.2015.

volim citat komentare veliki hrvata i domoljuba koji jedva cekaju izbore da domoljubi dodju na vlast kao sto su bili prije 8 godina pa znamo sta je sve bilo. Bitno je da je HDZ i da su domoljubi a sve ostalo nebitno sta su radili i kako su radili. Kar... su nas u bulju 8 godina domoljubi a nisu podmazivali ako sad pobijede nadam se da ce barem malo podmazivat da manje boli to sto me domoljubi kar....

VA
vadis
23:40 22.07.2015.

Sto, ovo govori suradnig Udbe, g. Karamarko i njegov HDZ su pokrali Hrvatsku. Da nije bilo lopovluka HDZ i premijera Sanadera ovi mozda nebi ni dosli na vlast. A sto je HDZ napravio? Nista osim kradje i zaduzivanja za gradnjuju cesta, gdje je Kalmeta i njegovi pajdasi pokrao dobar dio novca. Kako Karamarko moze biti vjerodostojan kad ima za tajnika HDZ g. Brkica koji je falcificirao diplomu?

KG
Kings-Gambit
22:06 22.07.2015.

Afera Soboli, Karamarko, A F E R A S O B O LI, to nas zanima, o tome malo pričaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije