Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOZNAT UZROK

Ugašen požar u Čakovcu, opovrgnute informacije o trovanju česticama u azbestnim pločama

Čakovec: Vatrogasci obavljaju nadzor na izgorjelom skladištu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
30.06.2021.
u 13:27

U gašenju požara sudjelovalo je 130 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i 14 DVD-ova te 25 vatrogasnih vozila

Požar koji je buknuo u utorak oko 19.15 u barakama nekadašnjeg skladišta Čakovečkih mlinova u Čakovcu, brzo je stavljen pod kontrolu.  

- Srećom, požar je ugašen za nekoliko sati, nije se proširio na okolne poslovne i stambene objekte te što je najvažnije, nije bilo žrtava. Moglo je biti puno gore, pored su srednje škole i benzinska postaja, ali dobrom organizacijom, prisebnošću građana sve je ispalo dobro. Ponosna sam na naše sugrađane. Hvala svima - rekla je gradonačelnica Ljerka Cividini.

U gašenju požara sudjelovalo je 130 vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i 14 DVD-ova te 25 vatrogasnih vozila. Iako su se u nekim medijima ubrzo nakon izbijanja požara pojavile informacije o opasnosti trovanja zbog navodnih azbestnih ploča, te je informacije demantirao Marko Klemenčić iz ZJZ-a Međimurske županije, rekavši kako ploče nisu bile u potpunosti napravljene od azbesta te da azbest nije goriv i ne širi se prilikom požara. 

VIDEO Pogledajte snimke velikog požara u Čakovcu, gorjele su drvene barake

Visina štete još nije procijenjena, a pravi uzroci znat će se nakon očevida. PU međimurska i dalje apelira na građane da se ne približavaju požarištu radi osobne sigurnosti. 

- Veliki požar koji je jučer navečer planuo u Čakovcu izgledao je vrlo dramatično i opravdano izazvao strah kod građana, srećom je relativno brzo stavljen pod kontrolu. U akciji je sudjelovalo 130 vatrogasaca sa 25 vozila. Visina štete tek će se utvrditi kao i uzrok nakon obavljenog očevida. Nije bilo stradavanja, a radi sigurnosti izmjerit će se i kakvoća zraka. Odlična organizacija policije, vatrogasaca i svih ostalih službi, kao i prisebnosti građana, spriječila je potencijalno širenje na susjedne objekte i zgrade, i hvala im na tome. Ne ponovilo se! - poručio je župan Matija Posavec

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije