Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Haix grupa

Udvostručuju proizvodnju zaštitne obuće "Made in Croatia" i zapošljavaju 200 radnika

Haix
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
20.09.2014.
u 08:12

Četiri godine nakon otvorenja tvornice u međimurskoj općini Maloj Subotici, u koju su uložili osam milijuna eura, investiraju još šest milijuna eura u proširenje

Jutarnja gimnastika, neograničene količine voća u tvrtki, izleti, plaćeno dopunsko zdravstveno osiguranje... Sve to imaju zaposlenici HAIX obuće d.o.o. u vlasništvu njemačke HAIX grupe. Četiri godine nakon otvorenja tvornice u međimurskoj općini Maloj Subotici, u koju su uložili osam milijuna eura, investiraju još šest milijuna eura u proširenje, pa će u 12.000 četvornih metara pogona, dvostruko više nego dosad, proizvodnju povećati s 3500 na čak 6600 pari zaštitne obuće dnevno. Otvaraju i 200 novih radnih mjesta!

- Ovdje se jednostavno dobro osjećam i još sam prije pet godina rekao da ću u Međimurju uložiti 20 milijuna eura. Od 2010. odavde plasiramo cipele "Made in Croatia" diljem svijeta, od Europe do Amerike i Azije - kaže Ewald Haimerl, predsjednik uprave HAIX-a. Počeli su sa stotinjak radnika, sad ih je 670, a plan je da 2017. godinu dočekaju s 800! Uspjeli su riješiti i problem nedostatka kvalificirane radne snage, pa su u suradnji s Gospodarskom školom Čakovec, koja je zbog zatvaranja obućarskih tvrtki koje se nisu mogle ili znale nositi s konkurencijom iz Kine odustala od programa školovanja obućara, ponovno potaknuli mlade da odaberu to zanimanje.

- Prve godine bilo je sedam upisanih, druge šest, a treće osam. To su učenici koji su imali dobre ocjene, ali su umjesto gimnazije i studija izabrali zanat i karijeru u našoj tvrtki - ističe Suzana Mlinarić, koja je predstavila projekt rada sa šegrtima, kojih je trenutno 23. Uspjeli su potaknuti i promjene u zastarjelom sustavu obrazovanja, pa obućari danas imaju tri dana tjedno praktične nastave. U HAIX-u su pohvalili i brzinu ishođenja građevinske dozvole za novi pogon. Dobili su je za deset dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije