Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićna poslanica
Povratak na članak

Braniteljske udruge i Srpska pravoslavna crkva ratuju priopćenjima

Srpska pravoslavna crkva je bogoslužje iskoristila za političke optužbe, širenje straha, međusobne isključivosti i netolerancije, poručuju iz Udruge

Komentari 21

Avatar tituš
tituš
11:40 09.01.2014.

Mene brinu reakcije nevladinih udruga koje posisaju 1,5 milijardi godišnje našeg teško stečenog novca! Ne možeš se obraniti od reakcija :-((((((

VL
Avatar dduuhh
dduuhh
13:22 09.01.2014.

Pročitajte povijest naročito po padu AustroUgarske - tada če vam sve biti jasno - iz opanaka u gradske cipele a mozak prazan , neuk -et cetera et cetera a prodavali kulturu deset puta kulturnijem narodu od sebe ( uz to ide vlast( je slast) - stalež- malretiranje i gaženje domicilnog stanovništva ........ iz toga smo izašli , a za sve nostalgičare poruka - svatko ima svoj izbor pa tako i pravo otići tamo gdje mu je bolje .

VL
Avatar tituš
tituš
11:42 09.01.2014.

Izgon dati bandi, zabraniti mu povratak, kad je već nekamo otišao, valjda po instrukcije!

VL
RI
Rizlman
15:27 09.01.2014.

Pa kad se već ovaj paroh poziva na Antu Gotovinu, onda je trebao ponoviti i njegove riječi s trga Bana Jelačića kad je general jasno i glasno rekao: "Naš Domovinski rat je čist!" Prema tome, o kakvom to "stradavanju opet"t" govore ovi pročetnici? Hrvatska vojska u Domovinskom ratu nije počinila nijedan ratni zločin, dok su Srbi s druge strane pokušali provesti genocid nad Hrvatima u čemu su djelomično i uspjeli, pogotovo u istočnoj Slavoniji i na Banovini, a što nisu uspjeli provesti genocid do kraja kako su zamislili zaslužni su samo hrvatski branitelji koji su ih u toj nakani zaustavili.

VL
LI
list68
11:53 09.01.2014.

Ako se Srbima pruži i najmanja šansa, opet će se Hrvatskoj dešavati što se desilo 90-ih. Na žalost, više neće biti nas koji smo stvorili Hrvatsku, a kako vidimo, svaki dan jačaju kojekakve udruge, koje se "uvlaće" Srbima, i "EU", koje dopuštaju da Srbi na sav glas, kao ne tako davno, pljuju po Hrvatskoj, i ponovo ju razjedinjuju kao nekada, a što je najstrašnije, sve to po odobravanju vladajućih.

VL
CA
campa
15:21 09.01.2014.

Vinkovački patrijarh nije u zemlji valjda je otišao na dodatne konzultacije kako širiti netrpeljivost,netoleranciju i zaoštravati odnose Hrvatskih građana Srpske i Hrvatske nacionalnosti.Licemjerno je opravdanje protojereja Azapa koji opravdava poslanicu Irineja kao njihovu obvezu prema SPC i da je to slično kao i kod katolika.Pritom je zaboravio veliku razliku između poruke Pape Franje koji zagovara mir i toleranciju te suživot,dok patriojarh Irinej namjerno i neistinito govori o stradanjma Srba u Hrvatskoj koje koristi kao kukavičje jaje za podizanje netrpeljivosti .Srbi u Hrvatskoj preko SPC postaju vlasništvo srpske politike te se sa njima manipulira po potrebi.Pitanje je zbog čega SPC pokušava zaoštriti odnose između naroda koji još nisu zalječili rane bliske prošlosti i dokle će naša politička javnost šutiti na ovaj očiti pokušaj destabilizacije odnosa.

VL
B2
bokida 2
15:57 09.01.2014.

Mislili smo da su ove otrcane fraze o ugroženosti iza nas ali nažalost imati će mo još puno problema sa raznim avanturistima.

VL
RO
rosa
17:27 09.01.2014.

Suosjećam sa patrijarhom SPC irinejom koji još uvijek osjeća toliku bol još iz vremena kada je SPC posvećivala oružje kojim su razne četničke i druge agresorske srpske postrojbe protjerivale, ubijale, rušile i palile po Hrvatskoj. Jadnik, od velike boli višee ne može razlučiti tko je prije dvadeset godina bio progonjen, a tko je progonio. A možda se ipak radi o najobičnijem pokvarenjaku.

VL
ĆA
ćaćaća
15:37 09.01.2014.

spc nastavlja s memornadumom II ..zavadi i uvedi nemire tj destabiliziraj hr državu..oni koji misle da će srpska politika nagovarati srbe da prihvate hrvatsku kao svoju državu i i skladu s tim se ponašaju je idijot..

VL
Avatar ante_djakovo
ante_djakovo
17:26 09.01.2014.

SPC je teroristicka organizacija i poluga velikospstva i cetnistva na hrvatskom tlu.tko to ne vidi,slijep je kod ociju,ali ocigledno je RH puna slijepaca...jedan takovi sjedi i na Pantovcaku.

VL
DU
Deleted user
19:48 09.01.2014.

Eto branitelji i agresor su sada jednaki, još jedan mandat SDP-a pa će branitelji biti proganjani zbog zločina obrane Hrvatske.

VL
PO
ponavljac
20:36 09.01.2014.

Čemu se čuditi , pa nitko od medija nije prenosio skandalozne političke pravoslavnih svećenika . Doduše skandalozne su za onu poštenu manjinu kojoj je stalo do ove države, dok je većini Hrvata više stalo da svećenici srpske pravoslavne crkve , zajedno sa svojim sljedbenicama bude dobro, dok branitelje ne mogu podnijeti . Zar su nešto drugo i zaslužili kada su se žrtvovali za gomilu smrldjivog smeća, koje čini veliku većinu u ovoj državi ? Što je najgore da opet bude nevolje opet bi isti ili njihova djeca išla gubiti zdravlje i živote za smeće, kao i prošle godine kada su brnaitleji išli čistiti snijeg , kako bi gomila nespšosobnog smeća mogla hodati

VL
HR
hrxxx111
15:12 09.01.2014.

da je tito ziv nebi ovaj smio pisnut

VL
ZG
ZGexil
18:59 09.01.2014.

kaj ovom bolesnom manipulatoru od popa i njemu slično orijentiranima reći, nego: Hristos se rodi a naš već hodi !

VL
GB
goran.brodsky.3
22:33 09.01.2014.

Ne mogu vjerovati,pa te braniteljske udruge će zaratiti i sa Nives Celzijus.Kako im nije jasno da ih nitko ne doživljava

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
15:30 09.01.2014.

pop je "spker"...ajde !!!!!

VL
Avatar angelkovich
angelkovich
15:28 09.01.2014.

šta se radi konkretno u smirivanju napetosti...ništa koriste jedno drugo za širenje svojih "istina" i za svoju korist običan narod je željan mira...napredka dosta više sa glupostima

VL
BA
Backo
16:33 09.01.2014.

Svestenik je govorio istinu onaj ko se osjeca prozvanim jos uvjek ucestvuje u nastavku zlocin nad preostalim Srbima istina boli

VL
Avatar Serbinovo
Serbinovo
13:33 09.01.2014.

Interesatno kako se Hrvatska vlada ponaša kada je vandalizam u pitanju ? Hrvatske vlasti u povodom nedavnih etničkih incidenata, opet je izjavila izolovanom incidentu . Previše je takvih izolovanih incidenata pretnje i nasilje prema Srbima Oni su toliko učestali, pasu toliko učestali, pa i kazne su simbolične i daju snažnu poruku drugima a zapravo nekažnjivi da su postali deo društvenog sistema Hrvatske“ Dosta često Hrvatska vlada žmuri Tako da te pojave imale su podršku, ili se, u najmanju ruku, o njima ćutai zbog vrlo uticajnih struktura. Dokle će trpeti takvo nasilje. Nasilje će se legitimno iznova javljati u Hrvatskoj Oolitički igrači, poput SAD ili EU, nažalost ne žele da vide ozbiljno ugrožavanje demokratije u Hrvatskoj, ili su za to izgubili interes.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.