Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne žele dvojezičnost
Povratak na članak

Udruga maloljetnih branitelja protiv ćirilice u Vukovaru

Vukovar je branilo 92 maloljetna dragovoljca, 46 ih danas više nije s nama, te stoga smatramo da imamo svako pravo prosvjedovati protiv ovog sramotnog prijedloga, koji će uznemiriti kosti hrabrih ljudi, navode u priopćenju

Komentari 9

VO
vordag
20:55 06.01.2013.

Nismo mi baš takve budale, znamo mi vrlo dobro što znači ćirilica. To je SIMBOL. "Naši" Srbi ne pišu ćirilicom, a dobar dio njih se samo vodi na toj adresi, a ne živi tu. Čemu onda ćirilica ? To je znak koji kaže "OVO JE NAŠA ZEMLJA". Eto, to oni nama poručuju. Pod tim znakom su rušili i palili Hrvatsku, i opet bi. A ovaj uzurpator Milanović to forsira i najradije bi u Zagreb uveo ćirilicu. Pa naravno, kad je njihov.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:24 06.01.2013.

Ima nekaj još jadnije ili smješnije, ovisno kak ko doživljava, al hrvatski Srbi nigdar nisu pisali čirilicom! Uostalom kolko ih uopće živi u Vukovaru, a kolko dođe busevima na dan izbora ?!

VL
RA
raspad
20:32 06.01.2013.

Kome ovakve budalestine padaju na pamet. Tko hoce cirilicu nek ide u Srbiju. Ovo je bre HRVATSKA

VL
OB
-obrisani-
20:33 06.01.2013.

idler... Pogodi.... ako je u skoli prijavljeno 20% srpske djece... Neznam srpsku racunicu u procentima oni kazu 34,74% da ih ima ... pitam se gdje je onih 15%. u srbiji ,ili drugdje... ?

VL
VO
vordag
20:47 06.01.2013.

Jeste li vidjeli onog Milanovića kako se sav "užario" govoreći o ćirilici u Vukovaru. Taj čovjek je č....., više uopće ne sumnjam u to. Ćirilica u Vukovaru je agresija i otimanje teritorija, prema tome Milanović se otvoreno svrstao na suprotnu stranu.

VL
VI
vital
21:52 06.01.2013.

Na ogradi Osnovne škole u Kočerinu kraj Širokog Brijega niknulo je 12 u kamenu isklesanih ćiriličnih slova visokih 1,4 metra, širokih metar i debelih 25 centimetara. Nemalo je to iznenađenje za prosječnog čitatelja kojemu se Široki Brijeg može vezati uz svašta, ali vrlo teško uz − ćirilicu. --------------- 06.01.2013. u 20:55h vordag je napisao/la: Nismo mi baš takve budale, znamo mi vrlo dobro što znači ćirilica. To je SIMBOL. "Naši" Srbi ne pišu ćirilicom, a dobar dio njih se samo vodi na toj adresi, a ne živi tu. Čemu onda ćirilica ? To je znak koji kaže "OVO JE NAŠA ZEMLJA". Eto, to oni nama poručuju. Pod tim znakom su rušili i palili Hrvatsku, i opet bi. A ovaj uzurpator Milanović to forsira i najradije bi u Zagreb uveo ćirilicu. Pa naravno, kad je njihov. ----------- simbol čega je prvospomenuta ćirilica?

VL
Avatar =jUra-0510=
=jUra-0510=
11:49 07.01.2013.

kao da nas netko išta pita

VL
OB
-obrisani-
19:41 07.01.2013.

06.01.2013. u 21:52h vital je napisao/la: Na ogradi Osnovne škole u Kočerinu kraj Širokog Brijega niknulo je 12 u kamenu isklesanih ćiriličnih slova visokih 1,4 metra, širokih metar i debelih 25 centimetara. Nemalo je to iznenađenje za prosječnog čitatelja kojemu se Široki Brijeg može vezati uz svašta, ali vrlo teško uz − ćirilicu. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Slobodna Dalmacija je to objavila dok VLu to ne pada na pamet jer svakodnevno svojim člancima dižu tenzije u Vukovaru pa sad morali da objašnjavaju svima koje su da danas huškali da je ćirilica pravo iskonsko hrvatsko pismo i da su ih decenijama zaluđivali kojekakvim lažima !

VL
MA
Maximan
20:17 08.01.2013.

Sahranili smo i zatvoril organizatore.Jos nisu svi dali u Hag sve,ali su velika vecina zatvoreni.Narodu se ne treba suditi vec vodjama.Isto kao sto ne postoje spontane demonstracije,ne postoji ni spontan rat.Neko ga je morao organizirati.Nemojte da mrzite srbe.Srbi su sirotinja kao i vi.Ne mogu vam servirati dobar zivot,pa vam serviraju proslost i non stop vam to bacaju u oci kao prasinu.Pogledajte oko sebe i vidite gde zivite.Da li zasluzujete bolji zivot?Mislim da zasluzujete.Cirilcu ne pisem i ne smeta mi.Vratite se unazad 22 godine i setite se sta vas je navelo da idete na nekog kao sto su srbi.STRAH.To je i srbe navelo da idu na vas.Isto kao sto ste vi posle oluje odahnuli,tako su i srbi tezili da i vas nema.Ne govorim licno misljenje nego polako razumem zasto jedan narod ide na drugi.U vreme rata ljudi postaju zivotinje,zveri...Nastavite da zivite sto lepse...to vam zelim od srca,a proslost ostavite iza sebe,jer vam vracanje u nazad nece ni malo pomoci boljem zivotu u buducnosti...Tacnije...necete ni imati buducnost sve dok ne predjete preko proslosti...Pozdrav! Slobodan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.