Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVARANJE 171 TRGOVINA

Udarci korona krize: Poznati njemački modni brend pokreće stečaj

Eagle fashion market
Foto: Sebastian Kahnert/DPA/PIXSELL
1/3
12.01.2021.
u 15:35

Trenutno je tamo zaposleno oko 3.350 djelatnika

Nakon gotovo 73 godina postojanja, njemačka modna tvrtka Adler Modemärkte AG pokrenula je otvaranje stječajnog postupka govoreći da je zatvaranje dućana, kao jedna od epidemioloških mjera, zadala prevelike gubitke u prodaji tvrtke.

- Ponovno zatvaranje gotovo svih trgovina zbog pandemije koronavirusa, nažalost, nije nam ostavilo drugog izbora, govori izvršni direktor Thomas Freude.

Adler Mode GmbH, Adler Orange GmbH & Co. KG i Adler Orange Verwaltung GmbH, kao vlasništvo podružnica, isto su tako odlučili pokrenuti otvaranje stečajnog postupka u Okružnom sudu u Aschaffenburgu, prenosi Fenix Magazin.

Odlazak ove tvrke u stečaj, čiji je fokus dobna skupa od 55 godina, znači i zatvaranje čak 171 poslovnice primarno u Njemačkoj, a zatim u Austriji, Švicarskoj i Luksemburgu.

Trenutno je tamo zaposleno oko 3.350 djelatnika, a da su mjere zadale velike udarce modnoj industriji, svjedoči i činjenica da je nedavno više tvrtki poput Hallhubera i Bonite moralo učiniti isto.

Ključne riječi

Komentara 3

NE
neboiznadzagreba2
15:46 12.01.2021.

Uništiti malo i srednje poduzetništvo, sve izručiti nekolicini korporacija, čovjeka učiniti ovisnim o državi koju ne diraju jer jedina, zasad, ima monopol primjene sile nad pojedincem, cilj je umobolnika koji svijet drže za svoje vlasništvo. Čude me Nijemci, zapravo čude me ljudi uopće!

EB
EBERT
15:58 12.01.2021.

Adler je vec dugo u financijskim problemu. Zatvorili su mnogo Trgovina. A sta se tice Modni Brend o tome se moze jos raspravljati. Jeftinije od jefzinijeg. NIkad nisam tamo nesto kupila .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije