Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA ZADAĆA

Učenicima zadala da napišu priču o tome kako je ubijaju

skola
Foto: ilustracija
19.01.2015.
u 09:18

Patricia Lorenzen je nakon prigovora roditelja odustala od zadatka

Američka nastavnica engleskog jezika zadala je svojim učenicima neobičan zadatak – da napišu priču o tome kako je ubijaju. Patricia Lorenzen, nastavnica osnovne škole Kingsview u državi Maryland, na taj je način htjela motivirati učenike na učenje jezika, no nakon prigovora roditelja shvatila je da je pogriješila i odustala je od zadatka.

Kako prenosi Washington Post, Lorenzen je krajem prošle godine roditeljima poslala ispriku. Dotad su neki učenici već napisali svoje priče.

– Pokušala sam zadati zadaću uz pomoć koje bi na zanimljiv način proučili neka gramatička pravila, ali bila je neprikladna i to se nije smjelo dogoditi – napisala je, između ostalog, u pismu isprike.

Ravnatelj James D’Andrea rekao je da se i osobno u ime škole ispričao roditeljima te da se stvar u međuvremenu smirila.

>> Učiteljica u zatvoru jer je učenike savjetovala da tuku dječaka

>> Minnesota: Učiteljica u školu došla s napunjenim Magnumom

Komentara 3

MC
Meggie_cleary
18:26 24.01.2015.

Tako nesto bolesno moze se dogoditi samo u Americi.I samo u Americi dovoljna je jedna "pokusavam spasit svoju guzicu" isprika,pa da sve bude ok.Nije bolesna samo ta uciteljica nego i ravnatelj koji je pravda i roditelji koji su se uu medjuvremenu smirili.I onda se cude kad neki skolarac uzme pistolj i raspali po kolegama i uciteljima! Vecernji,postedi nas ubuduce ovakvih morbidnih,patoloskih slucajeva.Da je toj uciteljici dozivotno zabranjen rad u obrazovnim ustanovama,pa ajde.Ovako nam samo porucujete kako je svijet otisao k vragu,kao da moramo znati bas u kolikoj mjeri

Avatar fijolica
fijolica
11:39 19.01.2015.

Pa ta je bolesna (kome bi normalnom uopće palo na pamet tako nešto!?) i potpuno nesposobna! Zar nema drugih zanimljivih tema za vježbanje gramatike??? Ja bih je suspendirala jer tko zna kakve joj još "blistave" ideje padaju na pamet u razredu za koje roditelji i škola ni ne znaju.

Avatar fijolica
fijolica
11:40 19.01.2015.

I ne samo da je tema neprikladna, nego je monstruozna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije