Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVOZ

Učenicima iz prigradskih naselja 100 kuna za autobusnu kartu

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 18.09.09., Mursko Sredisce, Hrvatska- Guzve na granicnom prijelazu Mursko Sredisce. ILUSTRACIJA Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
06.01.2011.
u 10:32

Prijevoznika će se isplatiti iz proračuna Murskog Središća. Srednjoškolci iz središnjeg naselja, M. Središća, neće dobiti tih 100 kuna, jer je njima karta već toliko jeftinija

Srednjoškolci iz prigradskih naselja Murskog Središća koji autobusom putuju do škole u Varaždinskoj ili Međimurskoj županiji, od grada će mjesečno dobiti po 100 kuna. To se odnosi na učenike iz Peklenice, Križovca, Hlapičine i Štrukovca, ali ne i na učenike iz samog grada – Murskog Središća.

- U Murskom Središću ne sufinancira se autobusni prijevoz, zbog mogućnosti željezničkog. Ovakav način sufinanciranja prijevoza dogovoren je kako bi se izjednačile cijene karte za sve učenike, sa cijelog područja grada. Naime, u samom M. Središću cijena autobusne karte kod prijevoznika Jakopića iz Žabnika je 100 kuna manja nego u ostalim naseljima, zbog mogućnosti željezničkog prijevoza – objašnjava Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika.

A željeznički pak prijevoz grad ne sufinancira jer su, kaže, cijene željezničkih karata ionako niže od autobusnih i kad bi i njih sufinancirali, tada bi oni koji putuju autobusom bili u nepovoljnijem položaju.

Grad će stoga od ponedjeljka (10. siječnja) dati potvrde učenicima iz prigradskih naselja, a oni će ih predati autobusnom prijevozniku. Sto kuna po učeniku prijevozniku će biti podmireno iz gradskog proračuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije