Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je zločinac iz bjelovara

Ubojici našla novi posao jer je u zatvoru dobio otkaz

ubojstvo Bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
30.04.2015.
u 08:15

Josipa Kojića (36) sumnjiči se za ubojstvo Snježane Ernjak (49) iz Bjelovara.

– On nam je jedini sin i uvijek nam je bio oslonac, a sada nas je uništio. Nije uništio samo našu obitelj uništio je i Snježaninu obitelj i djecu. Žao mi je te obitelji i dao bih sve da im mogu izraziti sućut – iskreno je kazao otac Josipa Kojića (36) koji se sumnjiči za ubojstvo Snježane Ernjak (49) iz Bjelovara.

Posjeti vikendom

Njezino mrtvo tijelo u kući u bjelovarskoj Ulici Nikole Šopa u ponedjeljak je pronašla njezina majka. Istražitelji su istoga dana zbog drugog nedjela uhitili Kojića, s kojim je Ernjak bila u vezi od prošle godine. Ubrzo se ispostavilo da je upravo Kojić, bivši pravosudni policajac, glavni sumnjivac za ubojstvo bivše partnerice. Snježana Ernjak i Josip Kojić upoznali su se prošle godine na odvikavanju od alkoholizma u Popovači. Nakon odvikavanja od alkohola, Kojić je nastavio živjeti s roditeljima u Orahovici, a Snježanu je ponekad vikendom posjećivao u Bjelovaru.

Stegovni postupci

I te kobne nedjelje, u 12.40 sati uputio se k Snježani. U subotu je očistio auto, roditeljima rekao da mu je Snježana našla posao u Bjelovaru te da ide k njoj razgovarati o tome. Je li Kojić isplanirao ubojstvo ili ga je počinio u afektu, zasad se ne zna. Trenutačno je u istražnom zatvoru koji mu je u srijedu odredio sudac bjelovarskog Županijskog suda. Zatvorski ambijent otprije mu je poznat – do studenog prošle jeseni radio je kao policajac u požeškoj kaznionici. Protiv njega se vodilo nekoliko stegovnih postupaka, uglavnom zato što je na poslu bio pijan. Otkaz je dobio nakon što neko vrijeme nije bio dolazio na posao. S roditeljima je živio nakon razvoda od prve supruge, s kojom ima i dvije maloljetne kćeri. Početkom godine dobio je jednokratnu novčanu pomoć od Grada, u iznosu od tisuću kuna. Nedavno je osuđen zbog obiteljskog nasilja. Navodno je razvodu, ali i kaznenim djelima kojima je Kojić navodno bio sklon, kumovao alkohol. Na teret mu se, tako, i prije ubojstva odgojiteljice stavljala sumnja da je nekoliko puta otišao iz restorana te s benzinske crpke ne plativši račune. Da se njihov sin jedinac tereti za teško ubojstvo iz koristoljublja, roditelje je obavijestila policija.

– Tri noći oka nisam sklopio, sav drhtim, žena pije tablete, a ni kune nemamo. Ne znam kako ćemo dalje. Ne znam kamo da se okrenem, što da radim, kako ćemo sada živjeti, kako će nas ljudi gledati. Ne bih takvo što poželio ni najgorem neprijatelju – kroz suze je rekao Kojićev otac

>> Ispovijest majke: Vidjela sam kako leži na kauču i pomislila da spava 

>> Sumnja se na nasilnu smrt: Odgojiteljica i majka troje djece pronađena mrtva

Komentara 5

OB
Objektivno...
14:39 30.04.2015.

A koliko nižerangirani pijanac u pravosuđu treba imati stegovnih postupaka da bi dobio otkaz??? OK, znamo da sudac koliko god radnog vremena proveo u birtiji za šankom ne može dobiti otkaz... Ali, koliko se puta treba napiti pravosudni policajac? Na osječkom sudu je do prije par godina radio majstor električar koji se nije trijeznio. Za tu njegovu ovisnost je znao i predsjednik suda i svi suci...Pijani majstor je izazvao prometnu u kojoj je i sam poginuo, a jedno malo dijete u drugom autu je nakon te saobraćajke ostalo trajni invalid. Nije li i to jadno dijete žrtva našeg "pravosuđa"??? Da majstorovi šefovi majstoru nisu godinama gledali kroz prste njegova pijanstva , sad bi bio živ i majstor, a i djevojčica iz auta bi hodala bez tuđe pomoći. Da je ovaj pravosudni policajac ranije dobio "nogu", i ova Bjelovarčanka bi sada bila živa. Ili na birou možda nema pravosudnih policajaca pa im se mora gledati kroz prste. Hrvatsko pravosuđe.

BA
babica05
16:12 30.04.2015.

Pijani suci sude,tajnice im pišu presude,jer oni nisu sposobni,,kirurzi u lokalnom kafiću u krugu bolnice piju a na ssebi imaju kirurške odore.Šta onda nebi jedan pr.policajac mogao piti.Njegov posao nije odgovoran a nosi dobru plaću.

KR
krnjevo
12:58 30.04.2015.

U kojem kontekstu je otac ubojice izrekao "...a ni kune nemamo"? Kakve to sad i s čime veze ima? Treba li opet skupljati dobrovoljne priloge?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije