Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi detalji

Ubojica na slobodi, istraga usredotočena na alibi T. Turibaka

'11.07.2012., Zagreb - Tomislava Turibaka, kojeg policija sumnjici da je ubio brata, dovode na ispitivanje u Zupanijsko drzavno odvjetnistvo.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/4
14.07.2012.
u 12:00

Turibak je zadnji put snimljen kod hotela Antunović u 14.38 kad se vraćao s Jaruna. No, otad se ne zna što je radio 17 minuta, do poziva službi 112, koju je nazvao u 14.55

Osam dana nakon brutalnog ubojstva Hrvoja Turibaka nema nikakvih novih rezultata koji bi doveli do potencijalnog krivca. Što se tiče policije, oni i dalje ponavljaju da je glavni osumnjičenik Hrvojev mlađi brat Tomislav. Tužiteljstvo pak smatra da za to nema dovoljno dokaza i zato i nije tražilo da se Tomislava Turibaka nakon ispitivanja u srijedu zadrži u jednomjesečnom pritvoru.

>> Rekonstrukcija ubojstva

Nema tragova

A što govore dokazi koji su pronađeni u Ulici Drage Gervaisa u zagrebačkom naselju Španskom, u sobi studenta građevine koji je uskoro trebao diplomirati? Ne puno jer tragova baš i nema. Po jednoj inačici slučaja, postoji sumnja da se radilo o savršenom ubojstvu. Ili barem njegovu pokušaju. Istražitelji takvu teoriju tumače činjenicom da na tijelu pokojnika nije pronađen DNK ubojice niti bilo kakav koristan trag koji bi do njega doveo. Na tijelu mladića vidljive su tri ubodne rane, dvije u vrat i jedna u prsa, a pretpostavlja se da je oružje kojim su nanesene nož čija je oštrica duga oko 12 centimetara.

- To govori da ubojica vjerojatno nije ni osoba sa psihičkim poremećajem ni netko tko je na pokojnika bio jako ljutit. Jer, u tom bi slučaju na tijelu bilo puno više ubodnih rana - smatra forezničar Dragan Primorac.

Primorac kaže da je ubojica netko vrlo inteligentan jer se potrudio da sakrije sve dokaze. Pretpostavlja i da je to osoba koja je bila vrlo bliska žrtvi, zbog činjenice da je pokojni Hrvoje pronađen na podu svoje sobe odjeven samo u donje rublje.

Prvu ubodnu ranu Hrvoje Turibak zadobio je, po svemu sudeći, u predjelu prsišta, dok je stajao na parketu. To potvrđuju ondje pronađeni tragovi krvi. Nakon toga je zateturao, dobio ubode u vrat, s obje strane. A onda je pao na leđa i iskrvario. Od istražitelja stižu oprečne informacije o tome je li njegovo tijelo pomicano ili ne.

Da se u vrijeme ili nakon zločina pokraj Hrvoja nalazio netko tko mu je blizak i koga poznaje, sumnjaju istražitelji, potvrđuje i otisak papuče, veličine 40-42. Taj je otisak pronađen u lokvi krvi na podu. Papuče, za koje se uključeni u istragu nadaju da bi ih mogle dovesti do ubojice, nisu pronađene u stanu Turibakovih. Teza o provalniku u koju se navodno uzda obitelj ubijenog, prema policijskom tumačenju definitivno otpada. Osim što na protuprovalnim vratima stana u prizemlju stambene zgrade nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali da je onamo netko nasilno želio ući, utvrđeno je također da prozor u mladićevoj sobi nije bio otvoren već pritvoren, a na dasci s njegove vanjske strane bile su uredno poslagane posude s cvijećem. Po tome ispada da nitko nije onuda pokušao pobjeći. Inače, prema neslužbenim informacijama, policija također provjerava i navode svjedoka koji je u vrijeme zločina sreo Tomislava Turibaka u blizini njegova stana. Hoće li pomoći policiji pri rasvjetljavanju ubojstva mladića kojeg njegovi bližnji opisuju samo najboljim riječima, za sada se ne zna.

Policija ne vjeruje

A evo i razloga zbog kojih policija tvrdi da je Tomislav Turibak i dalje glavni (i jedini) osumnjičenik. Tog 22-godišnjeg mladića nadzorne kamere snimile su kod hotela Antunović i na Vrbanima. Da u vrijeme zločina u subotu između 13.30 i 14.55 sati nije bio u stanu, Turibaku je bio glavni alibi. Ali, istražitelji i dalje sumnjaju u vjerodostojnost njegove priče jer se još pouzdano ne zna što je zapravo radio 17 minuta. Tomislav Turibak je u 13.57 snimljen kod hotela kako se rola u pravcu Vrbana. U Ožujskoj ulici je snimljen u 14.21 te ponovo kod Antunovića u 14.38, a od tamo mu nije trebalo dugo do kuće. Koliko god se istražitelji trude da privedu pravdi onoga tko mu je oduzeo život, ubojica, bez obzira tko to bio, još je uvijek na slobodi.

Komentara 130

Avatar sultan46
sultan46
12:10 14.07.2012.

Doslo je dotle da se covjek nemoze ni gradom kretati a da vas ne snimaju,,kakva je ovo diktatura postala kod nas ??? A ovoga mladica sumnjice jer neznaju gdje je bio 17 minuta,,,e onda postavite kamere na svaku zgradu pa cete ubuduce znati sve rekonstruirat a pogotovo kad vi radite a vase godpodje idu malo da se zabave sa drugima onda mozete usput i njih da pratite.

MA
macko92
12:17 14.07.2012.

Večernji.hr SRAMOTO optužujete bez dokaza, svrstali ste se u rang s komunističkim vjesnikom index.hr

MA
maruška
15:38 14.07.2012.

Dracun, imaš ti alibi???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije