Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A. T. (32) pritvoren

Ubio zaštitara i banku orobio zbog 200 kn duga

ubojica (1)
Foto: PUZ
1/4
20.09.2013.
u 08:02

Željko J., kojem je Aleksandar T. dugovao novac, dao mu je pištolj i objasnio kako se njime rukuje. nakon razbojstva zajedno su popili piće

Nakon tri godine policija je napokon, po dojavi, razriješila razbojstvo u Volksbanku na Aveniji Dubrava u Zagrebu u kojem je ubijen zaštitar Sokol Marića Damir Klapšec (49). Zbog sumnje da je ubio zaštitara i orobio banku pritvoren je Aleksandar T. (32), dok se Željko J. (48) sumnjiči da ga je potaknuo na razbojstvo.

Našli se na tržnici

Otkriveno je da su se Aleksandar T. i Željko J. 21. prosinca 2010. našli u kafiću na tržnici u Dubravi gdje je Željko J. Aleksandru T. dao pištolj i pokazao mu kako se njime rukuje. Iduće jutro našli su se na istom mjestu pa su zajedno krenuli prema poslovnici banke, a nakon što mu je Željko J. dao upute za pljačku, Aleksandar T. je ušetao u banku i uperio pištolj u četvero zaposlenika koji su bili za pultom. No omeo ga je zaštitar s kojim se Aleksandar T. počeo naguravati te je na koncu u njega ispalio nekoliko hitaca koji su ga na mjestu usmrtili. Aleksandar T. zatim je, kako se sumnja, pobjegao sa 186.000 kuna, a onda ponovno našao sa Željkom J. u kafiću na tržnici. Vratio mu je pištolj, a dao mu je i dio novca. Neslužbeno se čuje da je bila riječ o 200 kuna koje mu je dugovao, a taj je dug navodno i bio motiv zbog kojeg se Aleksandar T. odlučio orobiti banku. Što se dogodilo s ostatkom novca, još se ne zna jer ga policija nije našla.

Najzanimljivije je u cijeloj priči da su policiji trebalo pune tri godine da pronađe Aleksandra T., čiji je fotorobot objavljen odmah nakon razbojstva te koji živi svega tristotinjak metara od banke koju je orobio. Zbog blage mentalne retardacije završio je samo sedam razreda škole. Kada je policija u ponedjeljak pokucala na njegova vrata, spavao je u trošnom stanu od 30-ak kvadrata u kojem inače živi s majkom, sestrom i nećakinjom. U tom trenutku kod kuće je bio sam, a majku je zamolio da ga zaključa jer se bojao provalnika. Kako nije imao ključ, nije mogao otvoriti vrata policajcima pa su policajci otišli na tržnicu po njegovu majku kako bi mogli ući u stan. Priveden je, a istražiteljima je priznao djelo.

Nije radio, ali je pomagao na tržnici u Dubravi.

– Aco je nosio kutije ili čistio, dali bismo mu 10-20 kuna za koje si je kupio cigarete ili pivo.

Nije opasan

Nekada bi znao i prespavati u podrumu tržnice, nije nam to smetalo jer nismo vjerovali da je opasan. Jedina dva incidenta u posljednjih petnaestak godina izazvao je prošle zime. Najprije je razbio nekoliko stakala, a zatim je šakom udario čovjeka jer mu nije želio isplatiti novac za snijeg koji je očistio – govore na tržnici.

Željko J. je oženjen i živi u drugom dijelu grada.

>> Uhićeni ubojica zaštitara i pomagač, traga se i za trećim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije