Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U vikendici

Ubio se jedan od pirotehničara koji štrajkaju danima?

pirotehničari, štrajk (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
29.06.2013.
u 14:13

Muškarac, čiji identitet jučer nije bio sa sigurnošću utvrđen, poginuo je u eksploziji koja je u 3.30 u noći na subotu odjeknula u mjestašcu Lovrečka Velika u blizini Vrbovca.

Muškarac, čiji identitet jučer nije bio sa sigurnošću utvrđen, poginuo je u eksploziji koja je u 3.30 u noći na subotu odjeknula u mjestašcu Lovrečka Velika u blizini Vrbovca. Tragedija se dogodila u vikendici u kojoj se u trenutku eksplozije nalazio samo preminuli muškarac, a prema neslužbenim informacijama, riječ je o samoubojstvu.

No, iako se identitet poginulog još ne može sa sigurnošću utvrditi, postoje indicije da je riječ o Ivanu Dončeviću (51). Kako je Dončević bio jedan od pirotehničara koji već danima štrajkaju pokušavajući se izboriti za svoja prava i bolje radne uvjete, o njegovoj smrti javnost je izvijestio Mirko Ljubičić, predsjednik Zajednice udruga Hvidre grada Zagreba. Ljubičić je pri tome apelirao na odgovorne da zaustave tragediju pirotehničara, mahom bivših hrvatskih branitelja, koji štrajkaju do postizanja dogovora o potpisivanju novoga kolektivnog ugovora.

– Jedan je kolega počinio suicid i to je prva žrtva, a više od 60 pirotehničara do sada je poginulo pri razminiranju. Pozivamo hrvatsku javnost da svoje nemilosrdne gazde natjera da život učine bolji svima, a ne samo sebi – izjavio je Ljubičić za Hinu.

Ljubičić je također uime Zajednice udruga Hvidre grada Zagreba izrazio iskrenu sućut obitelji poginulog pirotehničara, oca dvoje djece.

– Žalosni smo što je još jedan branitelj podigao ruku na sebe. Žalosni smo što hrvatski branitelji ne vide nadu u život dostojan čovjeka u ovom društvu za koje su žrtvovali svoje najbolje godine i zdravlje. Preživjeli su strahote ratišta, da bi danas sami sebi oduzimali život jer im je čak i nada uskraćena – istaknuo je Ljubičić.

Dončević je sa svojim kolegama nedavno stupio u štrajk jer s Hrvatskom udrugom poslodavaca ne mogu postići dogovor o potpisivanju novog kolektivnog ugovora.

U Hrvatskom sindikatu za humanitarno razminiranje, iako duboko potreseni gubitkom prijatelja i suborca, najavili su da nastavljaju štrajk i borbu za dostojan život od svoga rada.

>> Pirotehničari u zahtjevima sve odlučniji iako im prijete otkazima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije