Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemlja kaosa

Ubili su Gaddafija prije 10 godina, zašto je u Libiji i dalje rat? Svjetske sile imaju svoj plan

07.12.2021.
u 12:45

Prošlo je deset godina od kada su libijski pobunjenici ubili libijskog vođu Moamara al-Gaddafija 20. listopada 2011. u njegovu rodnom gradu Sirtu. Iako su Libijci vjerovali da će ubojstvom Gaddafija u Libiji doći do demokratizacije, prevarili su se jer ta sjevernoafrička zemlja još nije izišla iz krvavoga građanskog rata i nasilja koje je izazvalo ubojstvo Gaddafija. Njegova smrt, umjesto mira i demokracije te stabilnosti, podijelila je Libiju duž regionalnih i ideoloških linija, s cijelim nizom mafijaških milicija i njihovih stranih “mentora” koji žele kontrolu nad zemljom bogatom naftom.

Komentara 11

Avatar StormRaider95
StormRaider95
13:15 07.12.2021.

Kog je briga? Nisu se ni oni znojili kad je kod nas bio rat. Nek im dodje Mesic mirotvorac prikupljat pomoc. Cekove.

VI
vidum
13:00 07.12.2021.

Naravno da svjetske sile imaju svoj plan. Uništenje svijeta u kojem živimo odavno se provodi.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
15:24 07.12.2021.

I ovdje mi je pobrisan komentar. Ne smije diktatoru reći da je diktator i da je ubijao svoje neistomišljenike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?