Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
H3N2

U zemlji tri tisuće oboljelih: Muškarac (60) iz Splita treća je žrtva gripe

gripa, cjepljenje, igla
Dusko Jaramaz/PIXSELL
05.01.2017.
u 16:25

Trenutno uz gripu vlada niz različitih respiratornih virusa od kojih poneki i dosta izraženih simptoma poput teškog kašlja, malaksalosti no bez povišene temperature.

Treća žrtva ovosezonske gripe je 60-godišnjak u Splitu, neslužbeno nam je potvrđeno. Zaključno s prošlim tjednom prijavljeno je tri tisuće oboljelih iz svih krajeva zemlje, a stručnjaci procjenjuju da je realna brojka višestruko veća

Na temelju analiziranih uzoraka bez dvojbe dominira virus H3N2 za koji je Svjetska zdravstvena organizacija još ranije upozorila da je posebice opasan za stariju populaciju. Također, uvijek valja podsjetiti da nema bezopasnog virusa gripe ni pošteđene populacije. Trenutno uz gripu vlada niz različitih respiratornih virusa od kojih poneki i dosta izraženih simptoma poput teškog kašlja, malaksalosti no bez povišene temperature.

>> U splitskome KBC-u ograničeni posjeti bolesnicima zbog epidemije gripe

>> Dvije osobe umrle od gripe: Više tisuća oboljelih u Hrvatskoj, ovo su najpogođenija područja

 

Jeste li se cijepili protiv gripe?

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar narozi
narozi
16:57 05.01.2017.

dabobgda da je addmministrator jedan od tih , hahahah vidi se da ste i zabranili vasu rijec, mrs bando jedna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije