Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantno nasilje

U zemljama EU: Čak 500.000 žena podvrgnuto je genitalnom sakaćenju!

silovanje
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
06.02.2014.
u 19:31

EU će se boriti protiv genitalnog sakaćenja žena, ne samo na Međunarodni dan nulte tolerancije nego svih dana u godini, izjavila je potpredsjednica Viviane Reding.

Na Međunarodni dan nulte tolerancije na genitalno sakaćenje žena, Europska komisija još je jedanput istaknula svoju odlučnost u iskorjenjivanju te neprihvatljive prakse.

Smatra se da je genitalnom sakaćenju žena, koje je međunarodno priznato kao kršenje ljudskih prava žena i oblik zlostavljanja djece, samo u EU-u podvrgnuto 500.000 žrtava, a diljem svijeta više od 125 milijuna.

 – EU će se boriti protiv genitalnog sakaćenja žena, ne samo na Međunarodni dan nulte tolerancije već svih dana u godini. Pritom moramo surađivati s državama članicama, UN-om, nevladinim organizacijama i zajednicama pogođenima tom praksom – izjavila je potpredsjednica Viviane Reding.

>>Vehabija djevojci slomio noge i razrezao genitalije. Pobacila je

Komentara 10

MA
Maja28
10:21 09.02.2014.

To je strašno i svakako treba zaštititi djecu i općenito sve ljude takvih sakaćenja a"majstore" najstrože kazniti, za primjer drugima. Glava za oko, glava za zub. No čini mi se da ni kod nas to nije nepoznat pojam. Kod nass su mnogi ministri bez muških oznaka. No kod njih je to možda i prirodan fenomen. A zahvaljujući njemu hrv narod se mozgovno i duhševno ( ne duhovno) sakati. Stop svakom sakaćenju!!

BO
Bombarder
09:10 12.02.2014.

Mda pa htjeli su multi-tolerantni multikulturalizam, sada ga imaju...

SK
skladište
09:08 07.02.2014.

Što je to genitalno sakaćenje? Kako će se baš Europa boriti protiv toga? Ili je to samo prigodna fraza, a možda i novinarska pbaveza ispunjavanja prostora u tisku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije