Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Varga:

"U zdravstvu smo napravili velike iskorake koje svi priznaju"

Siniša Varga
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.12.2015.
u 14:00

Komentirajući mogućnost uvođenja kanadskog sustava u hrvatsko zdravstvo, on je podsjetio kako su ta dva sustava prilično slična i socijalno osjetljiva, s tom razlikom da naše ima veći broj ustanova u državnom vlasništvu

– Napravili smo velike iskorake koje svi priznaju, od reforme privatne zdravstvene zaštite, bolničkog sektora i novog načina upravljanja ljudskim resursima do smanjivanja listi čekanja. Međutim, uvijek se može više i bolje – rekao je ministar zdravlja Siniša Varga, koji je danas u brodskoj Općoj bolnici dr. Josipa Benčevića u rad svečano pustio novu, 7,5 milijuna kuna vrijednu angiodvoranu.

Komentirajući mogućnost uvođenja kanadskog sustava u hrvatsko zdravstvo, on je podsjetio kako su ta dva sustava prilično slična i socijalno osjetljiva, s tom razlikom da naše ima veći broj ustanova u državnom vlasništvu. Ministar kaže kako je taj sustav održiv i kako o tome govori i činjenica da već sada polovica bolnica ne posluje s gubitkom.

Dodao je i kako prostora za racionalizaciju ima, ali tek će se vidjeti što će donijeti nova vlast. Poručio je i kako će u slučaju Maškarin država pomoći kliničko-bolničkom centru da podnese teret odštete, s obzirom na to da se odluke suda moraju poštivati.

– Svom nasljedniku poručio bih da ima osam reformskih mjera koje je prihvatila Europska komisija. Ako je imalo pameti, samo će ih nastaviti – istaknuo je Varga. 

>> Što se događalo u zdravstvu u 2015.? Varga odustao od novih zakona, liječnici otišli u inozemstvo, marihuana...

Komentara 10

DU
Deleted user
16:54 29.12.2015.

U zdravstvu bi napravili veliki iskorak da počnete plaćati po učinku i kvaliteti rada. Sve ostalo su floskule i igra brojevima. Ulagivanje otvaranjem nekakvih veteranskih bolnica je samo pokušaj skrivanja svega lošega u zdravstvu i nedostatka elementarne volje da se tu nešto napravi. Varga, sretan sam što odlaziš.

KE
kermitovo
15:59 29.12.2015.

"...koje svi moji frendovi priznaju!"

BJ
Bjelovar112
15:42 29.12.2015.

stvarno Laže moj slučaj boli me desni lakat i na centralnom upisu upisan sam za četri mjeseca a što ću kod ortopeda ili kirurga bez snimki , išao sam 10 dana na vježbe i nakon vježbi sam čekao 3 mjeseca na kontrolu kod Fizijatra . Lazes Varga ko pas sve je to u Bjelovarskoj bolnici .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije