Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Zagrebu velika međunarodna konferencija „Pogled k Rusiji…“

Boris Ščitar/Večernji list
PR
Autor
PR članak
28.04.2011.
u 12:07

Među brojnim predavačima koji stižu na zagrebačku konferenciju je i Lena Nemirovskaya, osnivačica Moskovske škole političkih znanosti, najutjecajnije platforme za širenje demokratskih ideja među novim ruskim generacijama.

Velika međunarodna konferencija „Pogled k Rusiji…“ održat će se u zagrebačkom hotelu Westin 27. i 28. svibnja 2011.  Konferencija, koju organizira Akademija za politički razvoj uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Vijeća Europe, okupit će gospodarsku i političku elitu iz Hrvatske, Rusije, Velike Britanije i zemalja regije. Jedan od ključnih ciljeva konferencije jest otvoriti raspravu međunarodnih stručnjaka s hrvatskom javnošću o hrvatsko-ruskim odnosima i mogućnostima za njihovo unapređenje.

– Kako danas, točno dvadeset godina nakon raspada Sovjetskog Saveza izgleda Ruska Federacija, koja je njezina geopolitička uloga u multipolarnom svijetu, kakva je njezina ekonomska snaga, kakvi su odnosi Rusije i Hrvatske u političkom i ekonomskom smislu te kakvi bi mogli biti – o svemu tome u Zagrebu će domaća javnost moći raspravljati s relevantnim svjetskim stručnjacima za Rusiju – najavio je Nikola Vrdoljak, član organizacijskog odbora.

Među brojnim predavačima koji stižu na zagrebačku konferenciju je i Lena Nemirovskaya, osnivačica  Moskovske škole političkih znanosti, najutjecajnije platforme za širenje demokratskih ideja među novim ruskim generacijama. Među predavačima su i profesori ekonomije i međunarodnih odnosa sa sveučilišta London School of Economics, Harvard i Columbia, diplomati koji su rusku tranziciju pratili iz prvih redova te konzultanti i biznismeni koji rade u Rusiji.

Zagrebačku konferenciju o Rusiji pratit će bogati  popratni program koji će se odvijati na više lokacija u Zagrebu, a koji će velikom broju građana omogućiti da se upoznaju s  društveno-političkom situacijom kao i s bogatom kulturom Rusije. Konferenciju podržava Ured predsjednika RH, a organizacijski podupiru Digitel komunikacije, Naklada Ljevak i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?