Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema ozlijeđenih

U Zagrebu ukrao tramvaj, odvezao se četiri stanice, izašao i odšetao. Policija ga traži

Zagreb: Sunčan dan u gradu
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.04.2023.
u 20:34

"Zasad znamo da u tramvaju nije bilo putnika te nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku te utvrđujemo i dalje sve činjenice o događaju", rekli su iz policije koja navodno pregledava snimke videonadzora koje svi tramvaji imaju ugrađene.

U tramvaj parkiran kraj spremišta Ljubljanica na zapadu Zagreba jučer navečer ušetao je nepoznati čovjek te se odvezao do Ciboninog tornja. Policija traga za muškarcem koji je uspio prijeći četiri stanice, odnosno 1,4 kilometra koliko mu je trebalo da Ozaljskom stigne do Tratinske 65 i stanice Badalićeva.

Nakon što je stigao do željene lokacije, otvorio je vrata i samo išetao te se uputio u nepoznatom smjeru, piše 24sata za koje je policija potvrdila da su dojavu o nestalom tramvaju dobili oko 23.15 sati. "Zasad znamo da u tramvaju nije bilo putnika te nitko nije ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku te utvrđujemo i dalje sve činjenice o događaju", rekli su iz policije koja navodno pregledava snimke videonadzora koje svi tramvaji imaju ugrađene. 

Iz ZET-a su potvrdili krađu te su napisali kako je niskopodni tramvaj bio pripremljen za izlaz u promet. "Centar za nadzor i upravljanje prometom ZET-a je sukladno predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu prometa te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo. U tramvaju tijekom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu nitko nije ozlijeđen niti je oštećeno vozilo",  poručili su iz ZET-a i potvrdili kako analiziraju snimke. Odmah su pokrenuli i internu istragu da bi se utvrdilo što se dogodilo i tko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio. Ako se krivac pronađe, prijeti mu kazna zatvora i do tri godine zbog neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari. 

VIDEO: Vožnja muzejskim tramvajem iz 1924. 

 

Ključne riječi

Komentara 4

IP
info_punkt
21:44 06.04.2023.

dakle, samo je posudio tramvaj

AI
airbender
06:34 07.04.2023.

Moderni tramvaji nemaju sigurnosne šifre za pokretanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije