Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORGANIZIRALO VELEPOSLANSTVO

U Zagrebu održan prosvjed zbog smrti ukrajinskih ratnih zarobljenika

Na Trgu dr. Franje Tuđmana organiziran prosvjed zbog pokolja ukrajinskih zarobljenika
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
31.07.2022.
u 17:34

U napadu su ubijena 53 ukrajinska branitelja Mariupolja, a među njima su bili i pripadnici pukovnije Azov

U Zagrebu je s početkom oko 17 sati počeo prosvjed zbog pokolja ukrajinskih ratnih zarobljenika u zatvoru proruskih separatista u Olenivki. Ukrajinsko veleposlanstvo je pozvalo sve zainteresirane da dođu na Trg Francuske Republike kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog smrti ukrajinskih ratnih zarobljenika.

“Podržite ukrajinske branitelje i osudite terorističku državu – Rusku Federaciju”, stoji u pozivu na prosvjed ukrajinskog veleposlanstva.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana organiziran prosvjed zbog pokolja ukrajinskih zarobljenika
1/4

U napadu su ubijena 53 ukrajinska branitelja Mariupolja, a među njima su bili i pripadnici pukovnije Azov. Rusija i Ukrajina se međusobno optužuju za taj napad.

Rusko veleposlanstvo u Londonu je objavilo u subotu na Twitteru kako pripadnici Azova nisu zaslužili smrt vojnika već smrt vješanjem, što su ukrajinske vlasti shvatile kao priznanje. Čelništvo Azova je pak objavilo kako prikupljaju informacije o krivcima za smrt te da će im se osvetiti.

VIDEO: Otac dječaka kojeg je Šemper udario autom: Slomljene su mu noge i ruka, djeca su vrištala

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
13:23 01.08.2022.

Rusku podmuklost i prevare treba znati prepoznati, zarobili su HIMARS i onda s njim pobili Azovce i naravno neke svoje kao eto vidite ruski vojnici s kim imate posla. Ali ako dobro istražite vidjeti će te da taj dan nisuu poginuli Rusi, ne nego, manjinci i da je bilo urgencija tko će gdje biti . Ruski političari i oficiri majstori su prevara i podvala i laži. Sjetite se sporazuma Molotov -Ribentrop, zajedno su sa Hi...rom napali Poljsku, da bi svijet uvukli u rat ,jer je Poljska imala ugovor da će je braniti, a potom se okrenuli protiv i zajedno sa saveznicima ratovali protiv Hi...era, koji je napao Rusiju zato jer je bio ogorčen ruskom prevarom.. Nije Ukrajina baš bez grijeha, ali nije napala Rusiju nego Rusija nju.

DA
Dammir
00:11 09.08.2022.

Putinofili ne vjeruju da ruska vojska može činiti zločine

SI
siroma
17:47 31.07.2022.

A strazare nitko ne spominje hocemo njih zaliti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije