Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA POTRESA

U zadnjih nekoliko dana uočeno novih 13 rupa u tlu u Mečenčanima

Foto: Stožer civilne zaštite o potresima
1/2
22.01.2021.
u 17:11

U Donjim Kukuruzarima Tomo Medved je sa stručnjacima razgovarao o posljedicama potresa i naknadnom otvaranju rupa u tlu na području Mečenčana.

Potpredsjednik Vlade RH i predsjednik Stožera Civilne zaštite Tomo Medved sa suradnicima obišao je danas općinu Donji Kukuruzari i sela Pecki i Sibić. S tamošnjim je mještanima i volonterima razgovarao o dosadašnjem tijeku pružene pomoći te o onomu što eventualno nedostaje. Obišao je i mjesta na kojima se prikuplja i distribuira pomoć u hrani i ostalim potrepštinama.

U Donjim Kukuruzarima Tomo Medved je sa stručnjacima razgovarao o posljedicama potresa i naknadnom otvaranju rupa u tlu na području Mečenčana. 

Dosad je uočen 51 otvor, od čega je posljednjih dana detektirano 13 novih i to uglavnom na poljoprivrednim površinama. Najdublja poslijepotresna rupa, dubine oko 15 metara, međutim, nalazi se u neposrednoj blizini obiteljske kuće, izvijestili su stručnjaci sa zagrebačkog Geološkog instituta i Rudarsko-geološko-naftnog  fakulteta.  

Stručnjaci stoga naglašavaju da je bitno u idućih šest mjeseci ne poduzimati nikakve aktivnosti u pogledu saniranja otvora u tlu, osobito onih u blizini kuća.

„Pratit ćemo stanje i ako se uoči opasnost, a posebno u slučaju ugroze života ljudi, reagirat ćemo pravovremeno,“ istaknuo je potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera civilne zaštite Medved.

VIDEO: Mještani Mečenčana u strahu zbog rupa koje se otvaraju pokraj kuća

Komentara 19

DU
Deleted user
19:23 22.01.2021.

Kada se pod zemljom pomaknu tisuće kubnih kilometara zemljine mase moraju se pojaviti i ovakve rupe. Nekako imam dojam da su ljudi uvjereni da je zemlja do kraja formirana i ostati će u stanju u kojemu se sada nalazi do kraja svijeta.

Avatar Jopa
Jopa
19:54 22.01.2021.

Dok podzemni tokovi nađu svoje nove puteve koji su im blokirani potresima više neće biti ovakvih otvaranja.

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
03:11 23.01.2021.

Povijest se ponavlja, rupe se same otvaraju za domoljube...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije