Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTAKNUTA VAŽNOST SUSRETA

U Vukovaru otvoreni 26. sportski susreti hrvatskih branitelja

Foto: Branimir Bradarić
1/2
01.10.2022.
u 14:04

U svome govoru Medved je rekao kako su hrabrost, odlučnost i žrtva branitelja nadahnuće svima u ministarstvima kao i Vladi RH.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved otvorio je danas u Vukovaru 26. sportske susrete dragovoljaca i veterana Domovinskog rata republike Hrvatske.

I ove godine okupili su se branitelji iz cijele Hrvatske koji će se u Vukovaru, Vinkovcima i Općini Nuštar natjecati u osam sportskih disciplina. UZ svome govoru Medved je podsjetio kako je 17. rujna također u Vukovaru obilježena 31. obljetnica Vukovarske bitke kao i da uvijek bivši branitelji dolaskom u Vukovar proživljavaju sjećanja što su Hrvati kao narod proživjeli tijekom protekle 31 godine.  

-Sloboda koju danas žive Vukovar i Hrvatska nije nam darovana, to najbolje znaju hrvatski branitelji i obitelji koje su izgubile svoje najmilije. S ciljem daljeg očuvanja istine i što se dogodilo u Hrvatskoj, obrane Hrvatske i prenošenja istine o veliko srpskoj agresiji ovi susreti imaju svoj veliki značaj. Zato je važno nastaviti s daljim održavanjem susreta – rekao je Medved.   

Podsjetio je i kako je Vukovar jedinstveno mjesto u Hrvatskoj gdje svi učenici osmih razreda, iz cijele Hrvatske, dolaze organizirano kako bi učili o Domovinskom ratu i prenosili istinu iz Domovinskog rata. U svome govoru Medved je rekao kako su hrabrost, odlučnost i žrtva branitelja nadahnuće svima u ministarstvima kao i Vladi RH.

„Današnje vrijeme nije jednostavni i ono je prepuno izazova. Naša snaga, pobjednički duh i zajedništvo odgovor su na sve izazove s kojima se suočavamo. Na nama je da nastavimo da gradimo Hrvatsku s idealima branitelja i da imamo optimizam koji nas vodi. Na natjecanju je osam sportskih disciplina, a na prvom mjestu su jedinstvo i zajedništvo koje krasi hrvatske branitelje – rekao je Medved otvarajući sportske susrete. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije