Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Vinkovcima jedini pogon za proizvodnju medicinskih maski

gripa
Arhiva VL
10.11.2009.
u 12:23

Dok vinkovačka tvrtka nije počela proizvodnju maski, Hrvatska je maske uvozila uglavnom iz Kine ili istočnoeuropskih država koje su puno slabije kvalitete od onih koje proizvodi Elektron.

Vinkovačka tvrtka Elektron d.o.o. jedini je proizvođač jednokratnih medicinskih maski u Hrvatskoj i njihovi su proizvodi traženi posebice zadnjih tjedana kada je i u Hrvatskoj sve više oboljelih od svinjske gripe.

Nakon nekoliko mjeseci probne proizvodnje, ovih je dana krenula komercijalna proizvodnja na strojevima vrijednim preko milijun eura. Potpuno automatizirani stroj izrađuje 35 do 40 višeslojnih medicinskih maski u minuti ili za 260 radnih sati godišnje gotovo pet milijuna komada.

Narudžbe primaju od hrvatskih farmaceutskih tvrtki koje izvoze vinkovačke maske diljem svijeta i trenutačno desetak zaposlenih radi na narudžbi od 900.000 maski koje su namijenjene izvozu.

Dok vinkovačka tvrtka nije počela proizvodnju maski, Hrvatska je maske uvozila uglavnom iz Kine ili istočnoeuropskih država koje su puno slabije kvalitete od onih koje proizvodi Elektron.

Cilj nam je, kaže Andrija Sanković, voditelj nabave i prodaje u Elektronu, povećati kapacitete, povećati broj zaposlenih i izvoziti u zemlje regije.

Upute Zarazne bolnice u Zagrebu: kako spriječiti infekciju virusom gripe?

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:35 10.11.2009.

medicinskih maski u minuti ili za 260 radnih sati godišnje gotovo pet milijuna komada. ...odlicna tvrtka...drzavna..????

PO
poduzetnik
13:46 10.11.2009.

Sad se postavlja pitanje , da li ce Hrvatska koristiti vinkovacke maske ili kineske? Pouceni prijasnjim iskustvima, mislim ipak kineske, pa vi u Vinkovcima nije vam s gorega da vec sada pripremite dokumentaciju za pokretanje stecajnog postupka.

CA
calif
13:51 10.11.2009.

260 dana, a ne sati. i jes to je u državnoj tvrtci radna godina, ali ne znam kaj je tu čudno osim matematičkog nerazumijevanja s nestankom sto dana. postali su prečesti te pogreške u štampi i malo bi se moraloo uredništvo zašamarat i provjeriti svaki članak dvaput prije objave. hebo žurbu. tko žurio vrat slomio. žuri polako...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije