Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporo je plivao

U uvali Rovanjska kod Jasenice opažen veliki kit

Foto: Screenshot
1/2
07.01.2018.
u 18:33

Iz Instituta Plavi svijet mole građane da se ne približavaju životinji i ne proganjaju ga brodicama jer bi ga tako mogli uplašiti i kit bi se mogao nasukati.

U uvali Rovanjska kod Jasenice jučer je snimljen veliki kit - Balaenoptera physalus, javio je Institut Plavi svijet.

Na svojoj stranici napisali su kako je kit sporo plivao uz površinu mora i svakih deset minuta je izronio iz mora. Jedan od stanovnika snimio je mobitelom kita, a iz Instituta kažu kako je po ovoj snimci teško odrediti pravu veličinu kita. Iz Instituta mole građane da ne pokušavaju "pomoći" životinji i da je ne proganjaju brodovima i ne proizvode buku s namjerom da kit usmjere u drugom smjeru. U takvim situacijama kit se može uplašiti i postoji velika mogućnost da će se ozlijediti ili nasukati. Preporuka Instituta je da se građani zadrže na što većoj udaljenosti od kita, a o njihovim kretanjima mogu ih obavijestiti  mailom na info@plavi-svijet.org. 

Nikad nisam vidio ovako nešto kod nas. Ovo sigurno nije svakidašnji prizor. Moram priznati da me uhvatio i strah i poštovanje prema životinji - za 24 sata je izjavio autor video snimke i dodao kako se nada da će se životinja uspjeti snaći i da se neće nasukati. 

1/15

Komentara 4

Avatar arba_arba
arba_arba
19:00 07.01.2018.

"Od Rovanjske pa do Knina sve je moja didovina- nikom nedam ono sto je moje". Kit nas je dosao braniti od Slovenske ratne mornarice i to na pravoslavni Bozic. Koja simbolika.

PO
Posten
18:59 07.01.2018.

Ako ode u Slovenskr vode Slovenci ce ga kaznit a i uslikat radi dokaza!

VI
vidum
19:25 07.01.2018.

Nije "kod Jasenice", nego kod Jasenica. (množina)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije