Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSCILACIJE NA TRŽIŠTU

U Trstu cijene nekretnina znatno niže nego u Rijeci: 'Pristojan stan može se naći i za 70.000 eura'

U Trstu nema straha od koronavirusa i život se odvija normalno
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
01.05.2023.
u 21:57

Stan od pedesetak kvadrata, koji ne zahtijeva mnogo ulaganja, može se kupiti i za sedamdesetak tisuća eura, objasnio je novinar Borna Šmer

I dok se stan u hrvatskoj Rijeci za 100.000 eura teško može naći, što je posljedica snažnog rasta cijena na tržištu nekrenina u cijeloj Hrvatskoj, situacija je puno drugačija tek 60-ak kilometara dalje, u talijanskom Trstu. Dok je u Rijeci kvadrat oko 3.000 eura, u Trstu se zna naći i po 800 eura nižoj cijeni. 

- Cijena četvornog metra u strogom središtu grada, ovisno o lokaciji, kreće se od 2200 do 2700 eura. Samo nekoliko kilometara dalje mogu se naći stanovi po znatno prihvatljivijoj cijeni, naglasio je vlasnik agencije za nekretnine Lorenzo Adami za HRT. - Stan od pedesetak kvadrata, koji ne zahtijeva mnogo ulaganja, može se kupiti i za sedamdesetak tisuća eura, dodao je novinar Borna Šmer.- Tršćansko tržište nekretnina nikad nije doživjelo velike oscilacije u cijenama. One nikad nisu pretjerano rasle ni padale. Uvijek su tu negdje, na istoj razini - nadovezao se agent za nekretnine Paolo Aita. 

Unatoč inflaciji, cijene su razumne, a puno se i obnavlja jer država to potiče. - Ako obitelj ima dvije plaće i kreditno je sposobna, nije joj velik problem kupiti stan i obnoviti ga ili kupiti već adaptirani stan izvan središta, istaknuo je građevinar Sergio Savini.  Agentica za nekretnine Tamara Abram pak za hrvatsko tržište navodi kako stanova nema. - Znači ljudi su prisiljeni kupiti ono što je na tržištu i nekada preplatiti vrijednost toga stana, poručila je agentica za nekretnine. Ipak, iako su cijene kvadrata niže u Trstu, tamo su cijene najma više od 30 pa sve do 40 posto nego u Rijeci. - Isti dan kad oglasimo stan za najam od 600 eura dobijemo četrdesetak poziva, kazao je vlasnik agencije za nekretnine Lorenzo Adami. 

>> VIDEO Jarun dobio novi izgled nakon 40 godina

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar sallahe
sallahe
11:18 02.05.2023.

Trst je naš😂😂😂😂😂😂

JU
juma
09:46 02.05.2023.

Kod nas su odnosi na tržištu poremećeni zbog brojnih faktora. Dok god bude tako cijene nekretnina će biti nerealne, ali zapravo jedine moguće.

Avatar HajdukLika
HajdukLika
07:21 02.05.2023.

I u Barceloni su nekretnine povoljnije nego u bilo kojem zabitom mjestašcu na našem Jadranu, primjerice u Karlobagu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije