Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprodaja

U trgovinama više nema "letećeg tigra", a dobio sam ga za 30 kuna

'11.09.2010. PU Medjimurska, Cakovec, Policijska Uprava Medjimurska gradjanima je prodavala bicikle na licitaciji po pocetnoj cijeni od 10 kuna Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
13.09.2010.
u 14:45

Tražio sam baš takav jer je bolji nego ovi novi, a ne može se više kupiti. Dva su mi slična ukrali – kaže Drago Grgić.

Madraci, bušilice, sjekire, ribički štapovi, bicikli, skuteri, pa čak i dva automobila, mogli su se kupiti u dvorištu Policijske uprave međimurske na dražbi predmeta pronađenih u kaznenom postupku čiji se vlasnici ne znaju.

Gotovo 200 građana došlo je razgledati ponudu, a nekoliko desetaka sudjelovalo ih je u javnom nadmetanju, u kojem je prikupljeno 14.000 kuna. Novac će policija uplatiti u državni proračun.

– Pravila su jasna! Kad kažem početnu cijenu, može se dizati za deset kuna. Kad kažem prodano, onda je prodano i nema druge. Moja je zadnja! – policijski strogo i autoritativno objašnjavao je pravila voditelj aukcije, koji bi se, ako kojim slučajem ostane bez posla u policiji, mogao javiti Sotheby'su ili Christie'su.

Čast da kupi prvi predmet pripala je Dragi Grgiću iz Čakovca, koji je postao vlasnik bicikla kojemu je početna cijena bila – 30 kuna. Marka – "Flying tiger".

– Pravi leteći tigar! Nije baš bilo interesa za njega jer je to stariji tip sportskog bicikla. Tražio sam baš takav jer je bolji nego ovi novi, a ne može se više kupiti u trgovinama. Dva su mi slična ukrali – kaže D. Grgić, koji se usput požalio da je policija dala premalo vremena za razgledavanje. Umjesto jedan sat, trebalo bi ostaviti barem tri.

Do bicikla je uspjela doći i gospođa u plavoj jakni, koja je za vozilo dala 60 kuna.

– Kupila sam ga samo zbog kotača jer mi treba za dijelove – otkriva.

Na drugom kraju dvorišta izloženi su noviji bicikli, no ti nisu na prodaju jer još nije prošlo godinu dana otkako su nađeni. Građanima su pokazani jer možda među njima netko prepozna svoj ukradeni bicikl. Ako ga tko prepozna i uspije dokazati da je njegov, može ga odmah odvesti kući. Neki su napomenuli da je nedostajalo samo pića i langoša pa bi bilo kao na pravom sajmu!

Neki predmeti pričaju svoju priču. Naslonjen na stup, stajao je bicikl na kojem je posljednji sjedio 17-godišnji Jasmin. Kako piše u službenoj zabilješki zalijepljenoj na gredi, policija je mladića iz Pribislavca u veljači zaustavila u Čakovcu i otkrila da je za njim raspisana tjeralica zbog bijega iz Centra za odgoj i obrazovanje u Lugu Samoborskom. Mladić je odveden u prihvatilište za djecu i mladež u Varaždin, a crni Rogov bicikl završio je u policiji. Nitko ga dosad nije tražio. Tko zna kakve priče mogu ispričati tri madraca, koja su se prodavala po 15 kuna, ili raspelo s groba, na kojem nije bila istaknuta cijena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije