Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 1. do 28. travnja

U travnju popis stanovništva, kućanstava i stanova

rijeka
vl
12.01.2011.
u 13:38

Građani se pozivaju da u vrijeme popisa budu na svojim adresama, prime popisivače, kako bi se ovaj opsežan posao uspješno obavio

Prema Zakonu o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, koji je Hrvatski sabor donio 15. srpnja 2010. godine, Županijsko popisno povjerenstvo u svom priopćenju upućenom stanovnicima Primorsko-goranske županije navodi da će se popis provoditi od 1. do 28. travnja 2011. godine, prema stanju na dan 31. ožujka u 24 sata što se smatra kritičnim trenutkom popisa. Budući je riječ o pravu i obavezi građana da se uključe u popis, pozivaju se da u vrijeme popisa budu na svojim adresama, prime popisivače, kako bi se ovaj opsežan posao uspješno obavio.

Odlukom župana od 27. rujna 2010. godine osnovano je Županijsko popisno povjerenstvo za područje Primorsko-goranske županije koje broji sedam članova - župan Zlatko Komadina kao predsjednik, Jagoda Novaković, koordinator za područje županije ispred Državnog zavoda za statistiku, Eduard Cvitković, voditelj područne jedinice Državnog zavoda za statistiku u PGŽ, tajnik, Žarko Komadina, pročelnik područnog Ureda za katastar Državne geodetske uprave u PGŽ, Sonja Bezjak, PGŽ - Upravni odjel za proračun i financije, Nada Milošević PGŽ - Kabinet župana, Branka Ivandić, PGŽ - Upravni odjel za upravljanje imovinom i opće poslove. Sastav Povjerenstva propisan je zakonom, uz četiri obavezna člana, preostala tri su predstavnici tijela i službi Županije kako bi pridonijeli uspješnijem obavljanju popisa, stoji u priopćenju Županijskog popisnog povjerenstva čijom je odlukom, uz prethodno pribavljenu suglasnost Državnog zavoda za statistiku, osnovano devet ispostava za provedbu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u RH 2011. na području Primorsko-goranske županije sa sjedištem u gradovima - Crikvenica, Čabar, Delnice, Krk, Mali Lošinj, Opatija, Rab, Rijeka, Vrbovsko.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
tester
15:25 12.01.2011.

320000 ljudi će sigurno biti kod kuće. do popisa,još i više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije