Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJNA SEFA

U Titovu sefu pronađen ključ drugog, nepoznatog sefa

josip broz tito
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
16.10.2013.
u 15:46

Na popisu stvari iz sefa je i veća količina muškog i ženskog nakita, ogromna kolekcija novčića...

U sefu Josipa Broza Tita u Narodnoj banci Srbije između ostalog je pronađen i ključ drugog, nepoznatog sefa, pišu srpske Novosti. Ne zna se je li riječ o sefu Josipa Broza Tita ili dinastiji Karađorđević ni je li sef u Srbiji ili Švicarskoj, ali se sumnja na ovo drugo. Podrijetlo ključa i položaj sefa mogli bi se utvrditi naknadim vještačenjem.

Na popisu stvari iz sefa je i veća količina muškog i ženskog nakita, ogromna kolekcija novčića za koju se sumnja da je pripadala knezu Pavlu, ručni i džepni satovi s monogramom Josipa Broza Tita, \"žuti rasuti prah\", za koji se vjeruje da je zlatni, kao i \"žute\", odnosno zlatne poluge.

Podsjetimo, predmeti u sefu bivšeg predsjednika SFRJ izazvali su veliku pozornost, poglavito dinastije Karađorđević čiji pripadnici tvrde da dio predmeta iz sefa zapravo pripada njima. Goran Petronijević, odvjetnik Titova unuka Joške Broza, poručio je da će Titova obitelj neće prisvojiti tuđe predmete.

- Mogu samo reći da nitko od Brozovih neće, ako vještaci dokažu da je nešto od nađenog pripadalo Karađorđevićima, uzeti tuđe, niti će povesti parnicu. Ne treba praviti nove podjele na „rojaliste“ i „titovce“ - rekao je Petronijević.

>> Karađorđevići traže svoje dragocjenosti iz Titova sefa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije