Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEMINAC

Načelnik Pinjuh o USKOK-ovoj akciji: 'Mora mi netko objasniti kako su te subvencije nezakonite'

Pretres općinske zgrade u Čemincu povodom prijava protiv načelnika općine
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/16
30.07.2019.
u 18:28

Znam da su policija i USKOK u Općini, ali što i zašto rade, doista ne znam. Točno je da se upravo vraćam s mora. Obavijestili su me da moram doći dati iskaz, s obzirom na to da su pretraživali i prostorije kuće i općine, rekao je Zlatko Pinjuh.

Djelatnici policije i USKOK-a rano ujutro upali su u prostorije baranjske općine Čeminac, a u poslijepodnevnim je satima još trajao pretres. Policija je na saslušanje odvela neke djelatnike Općine i članove Općinskog vijeća. Neslužbeno doznajemo da su tražili i općinskog načelnika Zlatka Pinjuha (HDZ), ali ga nisu zatekli u uredu. U PU osječko-baranjskoj potvrdili su da se u Čemincu provode izvidi nad više osoba. Iz USKOK-a su, pak, samo potvrdili da su došli u Općinu kako bi istražili zaprimljene dojave o navodnim kaznenim radnjama, a o daljnjim koracima odlučit će nakon što dobiju potpuniji uvid u dokumentaciju.     

Odmah krenuo s Hvara

USKOK i policija pretražili su i kuću načelnika Pinjuha. U općini su zatekli samo donačelnicu i predsjednika Općinskog vijeća, dok je Pinjuha vijest o istrazi zatekla na godišnjem odmoru.

– Znam da su policija i USKOK u Općini, ali što i zašto rade, doista ne znam. Točno je da se upravo vraćam s mora. Obavijestili su me da moram doći dati iskaz, s obzirom na to da su pretraživali i prostorije kuće i općine. Zato sam prekinuo godišnji i idem natrag – odgovorio je Pinjuh na naš telefonski poziv te dodao kako je tek krenuo s Hvara.

Neki mještani rekli su da je načelnik općinu učinio razvijenom, ali i dodali kako je sve dobro što je učinio znao i naplatiti. Navodno je protiv načelnika podignuto i više prijava. Neslužbeno smo doznali da su uz Pinjuha osumnjičeni i njegovi sinovi, a navodne nezakonitosti dogodile su se sa subvencijama stambenih kredita na štetu općine. U medijima se, podsjetimo, pisalo da su Pinjuhovi sinovi, s prosječnim plaćama, kreditima koje im subvencionira Općina navodno kupili stanove u Osijeku. Načelnika smo zatražili komentar.

– Mora mi netko objasniti kako su te subvencije nezakonite ako su te odluke prošle i državnu upravu i kontrolu državne uprave i tako dalje. I sad su odjednom nezakonite samo te dvije, a ostalih 17 ili 18, koliko ih ima, nisu – rekao je Pinjuh.

Pretres općinske zgrade u Čemincu povodom prijava protiv načelnika općine
1/16

 

Dobro im se poklopilo

U Županijskom odboru HDZ-a medijima su potvrdili da su još prije pokrenuli postupak za Pinjuhovo isključenje iz stranke i da će o tome dalje odlučivati Visoki časni sud HDZ-a. Pinjuh je, na naše pitanje, odgovorio da ne zna ništa o tome.

– Vjerojatno je to i prije bio nečiji cilj. Pa se onda dobro poklopilo. Očito nisu zadovoljni mojim promišljanjem o širokopojasnom internetu i o uvođenju reda u financije, uvođenjem komunalne naknade jednake za sve i tako dalje. Ali dobro, ja tu ne mogu ništa. Mještani općine Čeminac rekli su svoje na izborima i politici koju provodim dali 70 posto podrške. No, s obzirom na to da su interesne skupine nezadovoljne rezultatima izbora, očito je da su sada odlučili upotrijebiti neke druge metode – istaknuo je Pinjuh.

 

Ključne riječi

Komentara 82

AF
AfganistanskiHrvat
13:41 30.07.2019.

Kada je Zagreb na redu?

IK
ikbmibm
15:13 30.07.2019.

Pravna drzava je profunkcionirala-napokon

IM
Immanuell
14:05 30.07.2019.

Svi to pomalo rade kad ih sunce ugrije, ali Pinjuh je malo pretjerao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije