Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO JE MOGUĆE

U teškom pijanstvu skrivio smrt pa pušten na slobodu

03.03.2009.
u 17:58

LUDBREG - S čak 3,81 promila alkohola u krvi i u vrijeme kad je imao nevaljanu vozačku dozvolu (istekla mu je), Josip Krobot (52) iz Slanja kod Ludbrega, skrivio je u ponedjeljak u 17.15 sati na raskrižju ludbreških ulica Petra Zrinskog, Matije Gupca i Vladimira Nazora nesreću u kojoj je poginula njegova prijateljica i suvozačica Marija Kosić (66) iz Slanja.

Prekršajni recidivist
Ne obazirući se na znak “stop” fiatom puntom ušao je u raskrižje i oduzeo prednost 47-godišnjem vozaču hyundaija iz Legrada. Desna je strana fiata punta uništena, ozlijeđena su oba vozača i suvozačica koja je u 22.36 sati preminula u varaždinskoj Općoj bolnici. Fiat punto odbačen je izvan kolnika i desnim dijelom je udario u zid trgovine.

Josip Krobot je do sada prekršajno kažnjavan za vožnju neregistriranim i neosiguranim autom, nekorištenje svjetala, vožnju s nevaljanom vozačkom dozvolom, vožnju za vrijeme oduzimanja vozačke dozvole zbog neobavljenoga izvanrednog zdravstvenog pregleda i vožnje pod utjecajem alkohola. Protiv njega su u tijeku i prekršajni postupci zbog odbijanja alkotestiranja te vožnje s nevaljanom vozačkom dozvolom. Rješenjem policijske postaje Ludbreg izrečena mu je mjera oduzimanja vozačke dozvole zbog neobavljenoga izvanrednog nadzornog zdravstvenog pregleda. Od susjeda ovoga ljubavnog para u Slanju smo doznali:.

- Oboje su se puno opijali, posebice vikendom. Ona je bila u mirovini, a on je radio u Varaždinu. On bi im nosio doma piće, a dok je on radio, ona je sama obilazila gostionice. Često je brzo potrošila mirovinu na piće pa ne bi imala ni za hranu. Možda još i sada ima dugova obližnjoj gostionici. Imala je visoku mirovinu jer je radila na dobro plaćenu poslu, te govorila pet svjetskih jezika. U Slanje se doselila tek prije nekoliko godina. Navodno je zbog dugova morala prodati stan u Varaždinu, a od ostatka novca kupila je ovdje kućicu. Ima sina i kćer koja nije odobravala njeno opijanje. Jožek je, pak, isto živio sam. Do sada je imao više nesreća i već je razbio jedan auto - kazala je susjeda, a slično kažu još neki.

Kakva se poruka šalje?!
Krobot je pušten iz ludbreške policijske postaje na slobodu i bit će prekršajno i kazneno prijavljen redovnim putem jer je tako procijenilo Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu. Zašto vozač nije priveden istražnom sucu te mu eventualno predloženo određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (iako mu je auto uništen) te kakva se opća poruka odašilje pijancima za upravljačem, jučer nismo mogli dobiti službeno obrazloženje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije