Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDVODNICI
Povratak na članak

U Švicarskoj od 1. siječnja moguća jednostavna pravna promjena spola

Španjolska je u lipnju odobrila nacrt zakona o zakonskoj promjeni spola bez medicinske dijagnoze ili hormonske terapije svima iznad 14 godina.

Komentari 7

Avatar kenshi
kenshi
17:22 26.12.2021.

Svi ovi koji misle da se spol stvarno može promjeniti savjetujem da se idu operirati i ako prežive onda će biti svijetsko i biološko čudo ikada viđeno!

VL
Avatar Dokman
Dokman
16:02 26.12.2021.

Postoje samo biološka spola i ne može se mijenjati.

VL
MX
Mister X
10:56 27.12.2021.

To promjena spola je stara stvar na terenu odavno se znalo bilti iskren i reći za nekoga da je """ pisda jedna""" !!! Mislim da su negdje u Skandinaviji uveli ozakonili pored ON i ONA čini mi se na vrhmi se na vrh politike je stiglo i "ONO" ! To je najbolje još kad pomislim . Merlelica je mogila dobro sve muškarce do kraja da kara ! A sada ONO zgrabi sve od reda i bez milosti !!!! Još i ovo kao dijete sam čuo "u ZAGREBU "znači prije više od 60 godina za osobu da je bila ONO "!

VL
SI
sisavac
07:30 27.12.2021.

baš zgodno. i ja ću prvom prilikom promijeniti spol, papirnato, naravno, kao što i ovi švicarci. jer što je u stvari spol? očito ništa posebnog. kad smo već tako obezvrijedili vrhunac prirodne selekcije i razvoja koji je trajao stotine milijuna godina, jednim birokratskim potezom pera, onda nemamo više nikakvih ograničenja. žene koje su ipak drugačije od muškaraca, su izgubile ključnu bitku. badava im biračko pravo, jednake mogućnosti školovanja, svega, kad su sad dobile ključnu kočnicu. zaustavljene, a da nisu ni krenule. eto, ubuduće će u atletici biti sve puno transrodnih trkača, zaboravite da ćete ikad više gledati svjetsku prvakinju, biološki ženu. u plivanju, isto. u kojem to sportu budu žene, biološke, ikad više imale mogućnosti dokazati se.. ako se pobune, čeka ih stigmatizacija, baniranje. eto, jedna američka trenerica dala ostavku jer je savez dopustio sudjelovanje transrodnoj trkačici (inače muškarcu), da se natječe bez hormonske terapije. mada, budimo fer, ako si 25 godina živio kao muškarac, tvoje se tijelo razvilo pod utjecajem testosterona, što nikakva terapija ne može poništiti, i sad se natječeš sa ženama..? gdje je tu ravnopravnost, kad ulaziš sa prednošću koju nije moguće dostići? ne da je ovo doping, ovo je prevara. nego, kad se prestaje obilježavati dan žena...? kojih žena?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.